Peter Simon Správy

Nad Rožňavou aj tento rok horela vatra: Pozrite si priebeh akcie na ZÁBEROCH

Rožňavčania ani tento rok nezanevreli na Vatru slobody nad našim mestom. Podujatie si nenechali ujsť ľudia všetkých vekových kategórií a to nebolo všetko.

Ilustračný obrázok k článku Nad Rožňavou aj tento rok horela vatra: Pozrite si priebeh akcie na ZÁBEROCH
66
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: YouTube.com

Aj tento rok sa nad naším mestom rozhorela parádna vatra. Tohtoročná Vatra slobody v Rožňave sa niesla v znamení zábavy a dobrej hudby. Po úspešnom minuloročnom podujatí sa na vatru opäť prišli pozrieť tisícky Rožňavčanov.

Celé podujatie sa konalo 5. mája 2017 na lúke nad pamätníkom Jána Pavla II. Akciu, ktorú organizovalo mesto Rožňava si nenechalo ujsť podľa slov primátora Pavla Burdigu približne 2 000 ľudí.

„Túto vatru musíme vnímať, ako vatru slobody. Je to dôležité, aby sme aj tej mladšej generácii povedali, že to oslobodenie mesta sa nerodilo ľahko. Ja si myslím, že takýmto symbolickým zapálením vatry a stretnutím sa obyvateľov mesta a ľudí z iných kútov nášho okresu, si to takto pripomenieme. Vatra v Rožňave nebola zaužívaná a od kedy sme ju zaviedli, tak sa tešíme vysokej návštevnosti. Ľudia nemusia chodiť na dediny, ale poriadnu vatru si môžu užiť aj neďaleko centra Rožňavy a na takomto krásnom mieste, odkiaľ je parádny výhľad na celú Rožňavu,“ povedal Pavol Burdiga.

Pozrite si v našej galérii fotky a video, ktoré sme vám pripravili.

Prítomným si okrem dobrej zábavy mohli pochutnať aj na opečených chlebíkoch so slaninkou, tie pripravovali aj zamestnanci mestského úradu, či samotní poslanci, primátor a viceprimátor mesta.

Pre návštevníkov bol pripravený zaujímavý kultúrny program. Okrem tradičného pečenia slaniny v okolí vatry boli súčasťou podujatia aj hudobné vystúpenia. Na úvod sa obyvateľom mesta a návštevníkom prihovoril primátor Rožňavy. Na folklórnu nôtu sa predstavila Dubina. Ľudí zabavila aj tanečná skupina Nashvill. Pred samotným zapálením vatry, o ktorú sa už tradične postaral primátor nášho mesta Pavol Burdiga o 20: 30 hod. večer, sa na pódiu už pripravovala známa country formácia Betliarske Vidly, ktoré sa o zábavu postarali až do skorých ranných hodín.

Obrazom: Vatru nad mestom si prišli pozrieť tisíce ľudí
66
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes.24/DPB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM