Peter Simon Správy

Nad Rožňavou aj tento rok horela vatra: Pozrite si priebeh akcie na FOTKÁCH

Rožňavčania ani tento rok nezanevreli na Vatru slobody nad našim mestom. Podujatie si nenechali ujsť ľudia všetkých vekových kategórií a to nebolo všetko.

Ilustračný obrázok k článku Nad Rožňavou aj tento rok horela vatra: Pozrite si priebeh akcie na FOTKÁCH
53
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Aj tento rok sa nad našim mestom rozhorela parádna vatra. Tohtoročná Vatra slobody v Rožňave sa niesla v znamení zábavy a dobrej hudby. Po úspešnom minuloročnom podujatí sa na vatru opäť prišli pozrieť stovky Rožňavčanov. Toto krásne podujatie sa už stalo tradíciou pre Rožňavčanov ako i „cezpoľných“. Mesto Rožňava už piaty rok pripravilo obrovskú vatru na pamiatku obetiam 2. svetovej vojny, ktorí položili svoje životy za našu lepšiu budúcnosť.

Prítomní si okrem dobrej zábavy mohli pochutnať aj na opečených chlebíkoch so slaninkou, tie pripravovali aj zamestnanci mestského úradu, či samotní poslanci.

Celé podujatie sa konalo na lúke nad pamätníkom Jána Pavla II. na Košickej ceste dňa 7. mája 2018 od 19:00 hod.

Pre návštevníkov bol pripravený zaujímavý sprievodný program. Okrem tradičného pečenia slaniny boli súčasťou podujatia aj hudobné vystúpenia. Na úvod sa obyvateľom mesta a návštevníkom prihovoril primátor Rožňavy. „Do ľudovej nôty zahrala a zaspievala spevácka skupina folklórneho súboru Dubina spolu s dievčenskou speváckou skupinou Zavíjanka. O country muziku sa postarala skupina TEXAS,“ informovala Erika Švedová z mestského úradu v Rožňave.

Pozrite si desiatky fotiek v našej galérii.

Ako doplnila, primátor mesta Pavol Burdiga privítal prítomných občanov a pripomenul dôvod organizovania podujatia – koniec 2. svetovej vojny a Deň víťazstva nad fašizmom. Vyzdvihol hodnotu slobody a mieru a potrebu mladým neustále pripomínať hrôzy vojny, bolesť, trápenie a ich obete. Zdôraznil potrebu uvedomiť si, že smútok za obeťami vojen nestačí, je nevyhnutné sa postaviť proti násiliu, nenávisti a terorizmu.

Obrazom: Vatru nad mestom si prišli pozrieť stovky ľudí
53
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM