Peter Simon Správy

Na zimnom štadióne prebieha rekonštrukcia: TOTO všetko vynovia

Zimný štadión v našom meste využíva každoročne množstvo ľudí z Rožňavy a priľahlého okolia. Tohtoročná sezóna sa ukončila o niečo skôr. Dôvodom bolo začatie rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Na zimnom štadióne prebieha rekonštrukcia: TOTO všetko vynovia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión v našom meste sa každoročne teší obľube z každej strany. Či už deti, alebo dospelí sa príchodom ochladenia nevedia dočkať, kedy oprášia svoje korčule. Ani tento rok nebol výnimkou a klzisko hlavne počas prázdnin praskalo vo švíkoch. Sezóna sa však ukončila o niečo skôr. Začala sa rekonštrukcia. Tá po niekoľkých rokoch príde určite vhod.

Ako nás informoval primátor mesta Pavol Burdiga, pracuje na niekoľkých priestoroch. Hlavným ťahákom však určite bude výmena osvetlenia. Dotácie prišli z Úradu vlády a spolufinancuje ju aj naše mesto. „Podarilo sa nám vybaviť z predsedom vlády dotáciu vo výšky 45 000 eur a je tam aj financovanie z mesta, takže približne za 60 000 eur sa urobí nová elektroinštalácia nad klziskom. Zahŕňa to aj výmenu osvetľovacích telies. Staré sa vymenia za nové v tejto dobe štandardné ledkové,“ spresnil primátor mesta Pavol Budiga.

Ako dodal, z peňazí sa obnovia aj ďalšie priestory klziska. „V šatniach bude položená úplne nová špeciálna podlaha na korčule. Obnovou prejde aj vstupný areál a hygienické zariadenia. Táto rekonštrukcia bola už dosť potrebná a ja si myslím, že po tých 30 rokoch budeme na najbližšiu sezónu oveľa viac pripravení. Následne sme aj v rokovaní z firmou, ktorá by vynovila kompletné zariadene kotolne,“ hovorí Burdiga a uviedol, že sa vypracovali aj ďalšie projekty, ktoré by už rátali aj so zateplnením zimného štadióna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM