Marek Šebeňa Rôzne

Na Slanej hrozí ľadová povodeň

Takmer na celom Slovensku hrozí ľadová povodeň. Upozorňuje na ňu Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke. V tejto súvislosti dnes zároveň vydal výstrahu prvého stupňa.

Takmer na celom Slovensku hrozí ľadová povodeň. Upozorňuje na ňu Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke. V tejto súvislosti dnes zároveň vydal výstrahu prvého stupňa.
Až do odvolania platí pre oblasti – stredné Považie, Kysuce, horná Nitra, horné Považie a Liptov, Orava, dolný Hron, horný Hron, Ipeľ, Slaná, Poprad, Hornád, Hnilec, Torysa, horný Bodrog.
Podľa SHMÚ je vzhľadom na pretrvávajúce nízke teploty vzduchu predpoklad zhoršenia odtokových pomerov silnejúcimi ľadovými úkazmi (dnový ľad, ľadová zápcha) s následným vzdutím vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity hlavne na malých tokoch.
Hydrometeorológovia pripomínajú, že stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo, škody na majetku menšieho rozsahu. Môže sa vyskytnúť aj niekoľkokrát do roka.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM