Peter Simon Správy

Na Kyjevskej s novinkou: Škôlkari si môžu zacvičiť pod holým nebom

Naučiť sa starostlivosti o vlastné zdravie je cieľom výchovy a vzdelávania od najmladšieho veku. To vedia aj v jednej z materských škôl v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Na Kyjevskej s novinkou: Škôlkari si môžu zacvičiť pod holým nebom
Zdroj: MŠ Kyjevská

V priestoroch MŠ na ulici Kyjevskej v Rožňave zaviedli zaujímavú novinku. Tá deťom prináša okrem pohybu aj radosť a zábavu. Vďaka pomoci zo strany mesta si tí najmenší môžu užiť prírodnú telocvičňu. Prostredníctvom dotácie sa v priestoroch areálu školského dvora zriadila prírodná telocvičňa s vybavením náradia pre deti. Nechýba tak drevená kladina a tunel na preliezanie.

„Pri tejto príležitosti sa rozhodlo vedenie materskej školy na Kyjevskej ulici v Rožňave usporiadať pred niekoľkými dňami pre deti športové dopoludnie, ktorým sa podporila myšlienka zdravého spôsobu života ako súčasti podpory zdravia v ponímaní vzájomnej interakcii zdravej výživy-zdravého pohybu-vnútornej pohody,“ prezradila učiteľka Marcela Dovcová.

Ako informovala pedagogička Marcela Dovcová, novinkou chce vedenie škôlky zdôrazniť a predovšetkým zlepšiť pohybovú aktivitu detí. „Zámerom je dôležitosť podporovania pohybovej aktivity u detí v podmienkach výchovy a vzdelávania v materskej škole. Adekvátnymi podmienkami a primeraným časovým priestorom umožňujeme realizáciu rôznych športových aktivít počas jednotlivých organizačných foriem dňa, v mimoškolských aktivitách, krúžkovej činnosti a športových súťažiach,“ uviedla Dovcová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM