Peter Simon Kultúra

Na čo sa môžeme tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Rožňave a okolí

Je za nami už polovica prázdnin. No aj v auguste si môžete oddýchnuť na rôznych podujatiach v Rožňave a okolí. Ktoré sme zaradili do rebríčka top 5?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžeme tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Rožňave a okolí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kultúrne leto 2016

4. august až 28. august 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
V našom meste sa pripravuje podujatie, ktoré sa dá nazvať novinkou. Zrekonštruované námestie chce mesto využiť naplno. Každú nedeľu počas prázdnin v čase od 16: 00 hod. do 18:00 hod. Vás v severnej časti Námestia baníkov čaká zaujímavý program.

XI. Krásnohorské hradné hry

6. august 2016 od 10:00 hod., Areál pod hradom, Krásnohorské Podhradie
Vážení a milí priatelia. Dovoľte nám v mene OZ Tri Ruže a v mene skupín historického šermu Rytieri Vir Fortis a Kolovrat, vás pozvať na v poradí jedenáste Krásnohorské hradné hry. Tento rok znovu môžete očakávať bohatý a pestrý program. Tradične nebude chýbať hromadná bitka, koncerty historických hudobných skupín či tanečné vystúpenia a nebude chýbať ani dobýjanie Slamburgu či obľúbená bácatková vojna. Vo večerných hodinách bude pripravená ohňová show.

August 2016 v kaštieli Betliar

7. august až 27. august 2016 od 15:00 hod., Kaštieľ Betliar
Príbeh Žofie Serédyovej, hradnej panej Krásnej Hôrky a manželky kuruckého generála Štefana I. Andrássyho, fascinuje od nepamäti každého návštevníka expozícií betliarskeho kaštieľa i hradu Krásna Hôrka. Okrem romantického príbehu známeho z historického románu Móra Jókaiho Levočská biela pani stojí za populárnosťou barónky Žofie Serédyovej a s ňou súvisiacej histórie aj jej „zázračne” zachovalé telo. Kompletný program na mesiac august nájdete v kategórii PODUJATIA.

Medzizávodná súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov

26. august 2016 od 8:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. a Mesto Rožňava vás srdečne pozývajú na podujatie Medzizávodná súťaž zručnosti vodárenských pracovníkov Deň vodárenskej techniky ktoré sa uskutoční dňa: 26. 8. 2016 v Rožňave na Nám. baníkov. Kompletný program akcie nájdete na plagáte v kategórii PODUJATIA.

REPUBLIC

31. august 2016 od 20:00 hod., futbalové ihrisko, Rožňava V Rožňave vystúpi rocková formácia, ktorú azda netreba predstavovať. Záver leta pri dobrej muzike je už neodmysliteľnou súčasťou rožňavskej kultúry. Okrem hudby si určite aj tento rok budú môcť návštevníci vychutnať jedlo a rôzne alko a nealko nápoje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM