Peter Simon Správy

Múzeum Betliar má nového Riaditeľa: Od utorka mu šéfuje Barczi

V priebehu minulého týždňa sa uskutočnilo výberové konanie na post riaditeľa SNM – Múzeum Betliar, v ktorom suverénne skóroval Július Barczi.

Ilustračný obrázok k článku Múzeum Betliar má nového Riaditeľa: Od utorka mu šéfuje Barczi
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po odchode pani Evy Lázárovej z postu riaditeľky múzea Betliar, ktoré sa uskutočnilo ešte v júni tohto roku sa dočasného vedenia ujal Július Barczi, zástupca generálneho riaditeľa SNM pre pre úsek hradov, zámkov a kaštieľov. Pod jeho vedením sa už veľa toho stihlo uskutočniť v prospech návštevníka múzea a okolitého parku.

Do výberového konania o post riaditeľa sa okrem Barcziho prihlásil aj reštaurátor Martin Ilečko. Základ pohovoru tvorili otázky, ktoré sa bodovali a napokon zvíťazil Július Barczi. „Výberového konania na post riaditeľa SNM – Múzeum Betliar sa zúčastnil aj pán Július Barczi. Vo výberovom konaní bol úspešný a naďalej zostáva aj zástupcom generálneho riaditeľa SNM,“ povedala hovorkyňa múzea Judita Krajčiová.

Ako ďalej upresnila, čo sa týka bývalej pani riaditeľky múzea, výsledky finančnej kontroly má momentálne na stole právnik SNM a čaká sa na jeho vyjadrenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM