Peter Simon Krimi

Muž (31) z nášho okresu pred jazdou vypil: Koľko nafúkal?

Alkohol za volantom je na slovenských cestách známou firmou. Pri Rožňave na to doplatil 31-ročný vodič. Ten narazil do múrika domu.

Ilustračný obrázok k článku Muž (31) z nášho okresu pred jazdou vypil: Koľko nafúkal?
Zdroj: Dnes24.sk

V 45. týždni tohto roku odhalili policajti v Košickom kraji spolu 31 účastníkov cestnej premávky pod vplyvom alkoholu. Nad 1 promile „nafúkalo“ 16 z nich, medzi nimi aj vodič z nášho okolia. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

„V nedeľu (12.11.) sa „posilnený“ alkoholom na cesty s osobným motorovým vozidlom zn. BMW vybral 31-ročný muž z okresu Rožňava. Pri prejazde obcou Vlachovo (okr. Rožňava) niekoľkokrát zišiel vozidlom mimo spevnenej časti vozovky, až nakoniec narazil prednou časťou do betónového múrika, plota a latkovej brány rodinného domu a z miesta odišiel. S vozidlom zastavil na štátnej ceste, kde bol kontrolovaný hliadkou a bolo zistené, že vozidlo viedol s 1,03 mg/l alkoholu v dychu (2,15 promile),“ uviedla hovorkyňa.

Podľa jej slov bol vodič umiestnený do cely policajného zaistenia a bolo mu vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM