Andrea Mesarčíková Rôzne

MURÁŇ: Revúcke augustové koncerty sa blížia ku koncu

Súčasťou leta v Revúckom okrese je aj festival klasickej hudby Revúcke augustové koncerty, ktorý vyvrcholí v piatok 27. augusta koncertom Štátnej filharmónie Košice v obci Muráň.

„Máme za sebou štyri duchovne bohaté koncerty, čoho dôkazom je najmä spokojnosť divákov potvrdená potleskom. Prvý koncert sa uskutočnil v zrekonštruovanej Rotunde svätej Anny v obci Prihradzany a záverečný bude 27. augusta v Rímskokatolíckom kostole v obci Muráň o 18.00 hodine,“ informoval TASR predseda správnej rady neziskovej organizácie Quirinius Andrej Štafura.
Na poslednom koncerte sa predstaví Štátna filharmónia Košice s dirigentom SND Martinom Gigacom a prvou dámou opernej scény, koloratúrnou sopranistkou Ľubicou Rybárskou. „Tento koncert niekdajšej víťazky Pavarottiho súťaže, ktorá účinkuje na najvýznamnejších operných scénach, nám dáva záruku najvyššej kvality, a tým sa stáva ďalšou lahôdkou nášho festivalu,“ ozrejmil Štafura a dodal, že zaujímavosťou je prvé spoločné vystúpenie Rybárskej so svojím synom Gigacom.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM