Peter Gemerský Kultúra

Mosty bez bariér

Pod záštitou Košického samosprávneho kraja sa v utorok 21. septembra, v areáli Strednej odbornej školy v Príbeníku, konal festival tvorivosti a spolupráce zdravotne znevýhodnených a zdravých stredoškolákov Mosty bez bariér.

Išlo v poradí o druhý ročník kultúrneho podujatia, ktorého cieľom je vzájomné spoznávanie sa a prezentácia znevýhodnených a zdravých stredoškolákov. Inšpiráciou pre organizátorov z odboru školstva Košického samosprávneho kraja bolo podujatie v meste Xanten v partnerskom nemeckom Porýní. Tamojšie podujatie má už 12-ročnú tradíciu a v minulom roku privítalo 30 tisíc návštevníkov.

Rožňavský okres reprezentovali dve stredné odborné školy a domov sociálnych služieb Amália z Rožňavy. Gurmánske špeciality regiónu Gemer a Abov, tradičné rejdovské výšivky či polomské kroje predstavila SOŠ obchodu a služieb Rožňava. Práce rôznych odborov prezentovala aj SŠ Dobšiná. Okrem nich bolo možné sa oboznámiť s rôznymi remeslami ako napríklad práca s kožou, drevom či kovmi, aranžérstvo, kaderníctvo, krajčírstvo a inými. Sprievodným programom počas celej akcie boli vystúpenia ľudových aj moderných tancov, módna a účesová prehliadka a spevácke či športové vystúpenia. Bodkou celého kultúrneho programu bol koncert Mariána Čekovského.

ZDROJ: KSK, SOŠOaS FOTO: SOŠOaS Rožňava

Pribenik 2010
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM