Peter Simon Rôzne

Mladí sa počas posledných prázdninových dní nenudili: Ping pong, kalčeto, súťaže... A to nie je všetko

Išlo sa o externý prímestský tábor predovšetkým pre deti vo veku 6 až 15 rokov. Podujatie prebiehalo na multifunkčnom ihrisku na sídlisku Juh v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Mladí sa počas posledných prázdninových dní nenudili: Ping pong, kalčeto, súťaže... A to nie je všetko
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori pripravili pre mládež počas celého konania akcie veľmi pestrý a flexibilný program. Každý deň bol niečím iný a účastníkom postupne približoval aj životy svätcov ako don Bosca či patróna rožňavskej diecézy Jána Nepomuckého alebo vekovo bližších Dominika Savia a Laury Vicuni.

Ako nás informovala organizátorka tábora Lucia Blahúsová, v prvých dňoch nepriaznivé počasie odohnalo účastníkov z ihriska do klubovne, ale na nálade neubralo a tak si zasúťažili v ping-pongu preskúšali svoju odvahu, trpezlivosť, spoluprácu, vedomosti, šikovnosť aj zručnosť. Nechýbalo ani kalčeto, floorball a rôzne spoločenské hry. „Keď sa počasie umúdrilo, účastníci si mali možnosť na multifunkčnom ihrisku zahrať nové, ale aj tradičné hry, vydať sa na stopovačku po meste a zmerať sily v rôznych športových úlohách,“ prezradila organizátorka tábora Lucia Blahúsová.

Ani tento rok však nechýbal tradičný výlet. Výber padol na obec Krásnohorská Dlhá Lúka, kde účastníkov čakalo milé prekvapenie a to streľba z lukov. Na otázku, čo sa najviac počas tábora páčilo deťom, najmladšia 7-ročná Sára jednoducho povedala: „Všetko.“

Tohtoročný tábor, podobne ako minulý, vedúci prizvali aj dve animátorky Denisu Kubalovú a Anežku Šaravskú zo strediska Domky v Liskovej. „Tento tábor bol úplne odlišný od našich táborov. Veľmi sa nám tu páčilo a odnášame si veľa inšpirácií a nápadov do našich táborov,“ zhodli sa pri hodnotení tábora animátorky.

Foto: Domka

Externý prímestský tábor Expanzia na sídlisku Juh v Rožňave
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM