Marcel Mojžiš Rôzne

Mimoriadna prietrž v Rožňave: Ulice sa za pár chvíľ zmenili na nepoznanie

Chvíle, ako zo zlého sna. Rožňava zažila v posledný deň víkendu neuveriteľné momenty. Niektoré lokality sa doslova za pár chvíľ zmenili na nepoznanie. Ulicami sa valila voda, smetiaky a dokonca aj autá.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna prietrž v Rožňave: Ulice sa za pár chvíľ zmenili na nepoznanie
Zdroj: Dnes24.sk

Silná prietrž mračien narobila v nedeľu popoludní problémy obyvateľom Rožňavy. Voda, ktorá sa valila ulicami, brala so sebou nádoby na odpad aj osobné vozidlá.

Voda sa dostala do viacerých rožňavských lokalít po silnej prietrži z vyššie položených častí mesta a okolitých polí. „Plávali nám tu odpadkové koše a autá, ktoré bolo nutné zaistiť,“ opísal neštandardnú situáciu Zoltán Arvay z operačného strediska rožňavských hasičov.

Ako ďalej uviedol, miestna kanalizácia nestíhala dostatočne rýchlo odvádzať valiacu sa vodu, v dôsledku čoho došlo k zaplaveniu pivničných priestorov i výťahových šácht v rodinných a bytových domoch. Na jej odčerpávaní z rodinných domov a na sídliskách sa podieľali rožňavskí hasiči so všetkou dostupnou technikou. Tí zároveň taktiež čistili aj kanalizačné priepusty.

Ak aj vás v nedeľu zasiahla prietrž mračien v Rožňave, alebo ste sa nachádzali či žijete v zaplavených lokalitách, napíšte nám vaše postrehy na mail breuer@global24.sk

FOTO: Zatopené autá na Kyjevskej ulici, zasahujú hasiči
11
Galéria
VIDEO: Pozrite si unikátne zábery zaplaveného sídliska JUH
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM