Peter Simon Správy Správy

Milovníci silných strojov vyrazili na cesty: V Rožňave sa stretlo množstvo priaznivcov + FOTO, VIDEO

Motorkári cez víkend otvorili aj cesty nášho okresu. Počasie im naozaj prialo a tak na prvú tohtoročnú jazdu ich vyštartovalo hneď niekoľko desiatok.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci silných strojov vyrazili na cesty: V Rožňave sa stretlo množstvo priaznivcov + FOTO, VIDEO
Foto: Lukáš Topor / Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako stovka motoriek zo širokého okolia dnes otvorila motosezónu v Gemeri. Symbolickú prvú jazdu odštartovali v Tornali. Ich trasa viedla aj cez naše mesto, kde už nechýbalo množstvo nadšencov, ktorí ich vítali na Námestí baníkov. Okrem tradičnej improvizovanej výstavy pre fanúšikov sa milovníci jednej stopy zapojili aj do posvätenia tátošov.

Otvorenie motosezóny v našom okrese sa postupne stáva neodmysliteľnou súčasťou v zozname jarných podujatí nášho mesta. Spanilá jazda majiteľov nablýskaných krásavíc aj tento rok prilákala zraky zvedavých divákov. Na námestí už účastníkov čakal ďalší priaznivec, primátor nášho mesta Pavol Burdiga. Nechýbal však ani kňaz a kopec Rožňavčanov. Burdiga vo svojom príhovore poprial všetkým motorkárom veľa dobrých kilometrov bez nehody. „Ja som veľmi rád, že ste sa tu zišli v takomto hojnom množstve. Mojim veľkým želaním je, aby sme sa tu opäť takto úplne všetci stretli aj na záver sezóny a aby tu nechýbal ani jeden z nás,“ spomenul v príhovore primátor Rožňavy.

Pozrite si v našej galérii fotky a video, ktoré zachytáva udalosť do posledného detailu :)

Program následne pokračoval posvätením motoriek, spoločným fotením a jazda pokračovala do Dobšinej. „Akciu organizuje niekoľko motorkárskych klubov z nášho mesta a okolia. Sme radi, že sa akcie zúčastnilo toľko ľudí. Je tu približne 150 motoriek a ešte viac motorkárov a priaznivcom. Účasťou som naozaj prekvapený. Dúfam, že na ukončení sezóny nás nebude menej, ale viac a nikomu sa nič nestane,“ uviedol pre náš web jeden z organizátorov podujatia Erik Tokár.

My sme sa ho ako skúseného motorkára opýtali aj na niekoľko závažnejších vecí. Ako už napovedáme, sú to nehody a často aj tragické. „Podľa mňa na cestách chýba tolerantnosť. Ďalšou vecou je určite mladý vek motorkárov a silné stroje. Niektorí zas po zime preceňujú svoje schopnosti. Cesty sú ešte plné kamienkov, štrku a tá motorka nesedí,“ hodnotí predseda motoklubu Tokár a dodáva, že mladým by však odkázal, nech si motorky užívajú ale nezneužívajú.

Zahájenie motorkárskej sezóny v Rožňave
1
Galéria
Obrazom: Zahájenie motorkárskej sezóny v Rožňave
40
Galéria
Foto: Lukáš Topor / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM