Peter Simon Krimi

Mikuláš na rožňavských cestách: Vodiči takúto kontrolu nečakali

Policajti v Rožňave si pripravili v rámci svojich preventívnych aktivít akciu Mikuláš na ceste. V sprievode školákov muži zákona odmeňovali dobrých aj tých menej predpisových vodičov. Vieme koľko prehreškov zaevidovali.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš na rožňavských cestách: Vodiči takúto kontrolu nečakali
9
Galéria

Muži zákona sa rozhodli pre preventívnu akciu, ktorá prebiehala na cestách v našom meste. Namiesto k autu sa okrem policajta naklonili aj deti. Vieme prečo.

V pondelok, dňa 5. decembra 2016 v čase od 10:00 hod. do 11:00 hod. Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Rožňave v spolupráci so Základnou školou Na Ul. Zlatej č. 2 v Rožňave, vykonalo dopravno preventívnu akciu s názvom „Mikuláš na ceste“.

Ako sme od polície zistili, počas akcie, ktorá prebiehala na Ul. Štítnickej v Rožňave sa policajti zamerali na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, kontrolu povinnej výbavy motorového vozidla, používanie bezpečnostných pásov, na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok pred jazdou a počas jazdy, technický stav vozidla a iné priestupky v cestnej premávke.

„Kontrolovaným vodičom deti rozdávali vlastnoručne namaľované obrázky Mikulášov alebo čertov, podľa toho či vodiča odmeňovali za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov, resp. karhali za priestupok,“ uviedol pre náš web Miroslav Korintuš z OR PZ v Rožňave.

Väčšina vodičov v Rožňave je disciplinovaná. „Príslušníci dopravnej polície počas akcie skontrolovali celkom 28 motorových vozidiel. Žiaci základnej školy odmenili Mikulášom 24 vodičov za jazdu bez porušenia pravidiel cestnej premávky. Postavičku Čerta spolu s pokarhaním dostali 4 vodiči, ktorí dopravné predpisy porušili (nepoužívanie bezpečnostných pásov),“ hovorí Korintuš.

Obrazom: Mikuláš na cestách v Rožňave (policajná akcia)
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM