Andrea Mesarčíková Rôzne

Mestskí poslanci schválili prvú zmenu rozpočtu

Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rožňave na svojom zasadnutí dňa 5.10.2010 schválili prvú zmenu rozpočtu, ktorá vyplývala z potreby zreálnenia jeho príjmovej a následne aj výdavkovej časti.

Na oboch stranách sa rozpočet znižuje o sumu 1,57 milióna eur na 23,14 milióna eur. „Ten rozpočet je stále napísaný ako vyrovnaný, no vyrovnaný je zatiaľ len virtuálne, pretože tie príjmy musíme naplniť. Keď ich nenaplníme, ideme so sekerou zhruba 700.000 eur, ktoré nám treba ešte doplniť, aby sme to aj naplnili,“ uviedol pre TASR rožňavský primátor Vladislav Laciak.
Podľa dôvodovej správy sa v príjmovej časti znižujú bežné príjmy o 29.763 eur, kapitálové takmer o 3,93 milióna eur a finančné operácie sa naopak zvyšujú o 2,38 milióna eur z dôvodu čerpania nových úverov, ktoré boli schválené na krytie výdavkov z dôvodu nedostatku vlastných zdrojov. Najväčšie zmeny v bežných príjmoch sú predovšetkým v položke podielové dane, ktoré budú nižšie o 533.943 eur, v položke iné nedaňové príjmy, ktoré sa naopak zvyšujú o 380.566 eur z titulu refundácie vlastných prostriedkov vložených do projektov. Kapitálové príjmy sú znížené o 2,42 milióna eur v položke vlastných príjmov, pretože sa nepodarilo predať prebytočný majetok mesta.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM