Radka Deckerová Samospráva

Poslanci a primátor odhalili zaujímavosti zo svojho súkromia: Takto prežijeme Veľkú noc!

Oslovili sme niektorých poslancov rožňavského parlamentu a aj samotnú hlavu nášho mesta Pavla Burdigu s tromi otázkami. Všetky sa týkajú Veľkej noci. Mnohých z nich poznáme len z rokovacej miestnosti a veľa sa o ich súkromí sa nedozvieme. Je na čase to zmeniť.:)

Ilustračný obrázok k článku Poslanci a primátor odhalili zaujímavosti zo svojho súkromia: Takto prežijeme Veľkú noc!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Veľká noc, najväčší kresťanský sviatok, je tu čo nevidieť. Ako ju trávia niektorí rožňavskí poslanci? Čo nesmie chýbať na ich veľkonočných stoloch?

Ako prežívate veľkonočné sviatky? Radšej cestujete mimo Rožňavy alebo uprednostňujete domáce prostredie?
Ivan Kuhn: Väčšinu sviatkov, vrátane veľkonočných, trávim najradšej doma v kruhu svojich blízkych.

Peter Marko: Doma.

Gabriel Borzy: Veľkonočné sviatky nemám veľmi rád. Vlastne sú to sviatky, ktoré mi vôbec nechýbajú a teším sa len na predĺžený víkend.

Pavol Burdiga: Ďakujem za otázku ale je to rôzne kým som mal dievčatá menšie čakali sme klasicky na šibačov, pretože som bol toho názoru , že by sa mali aj oni naučiť tradície Veľkej noci preto som ostával v domácom prostredí.No po čase sme to už striedali aj doma aj s priateľmi na chate či turistike,tohto roku budeme spolu celá rodina a už sa veľmi teším na túto chvíľu.

Ktoré jedlá si počas týchto sviatkov nenecháte ujsť a ktorým sa naopak vyhýbate?
Ivan Kuhn: K veľkonočným sviatkom pre mňa neodmysliteľne patrí varená údená rolka, chren a vajíčková polievka.

Peter Marko: Strava striedma.

Gabriel Borzy: Rozhodne si nenecháme ujsť z veľkonočného stola tradičnú šunku, chren a varené vajíčka. Keď sú k tomu aj nejaké koláče, tak to je len bonus. Vyhýbam sa hlavne alkoholu.

Pavol Burdiga: Počas týchto sviatkov máme stále ķlasickú veľkonočnú šunku možno s nejakým šalátom a keď viem tak sa vyhýbam určite sladkostiam.

Ako prežívate Veľkonočný pondelok?
Ivan Kuhn: Ako dieťa som chodil oblievať všetky susedy, dnes už radšej relaxujem doma. Oblievačku obmedzím na svoju mamu.

Peter Marko: Oddychujem doma bez alkoholu.

Gabriel Borzy: Na veľkonočný pondelok vždy sa niekam vyberieme s rodinou mimo Rožňavy na nejakú turistiku. Večer potom navštevujeme rodinu.

Pavol Burdiga: Ako prežívam Veľkonočný pondelok tak ako som to napísal v prvom bode, niekedy je to s kamarátmi niekedy s rodinou.Tohto roku s mojou manželkou a mojimi dcérami a čas budeme tráviť turistikou a prechádzkami v prírode no nezabudnem u nich na šibačku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM