Peter Štrbo Krimi

Megaúlovok polície: V Šali objavili 254 rastlín marihuany!

Grandiózny úlovok šalianskych policajtov! Muži zákona odhalili troch "veľkopestovateľov" marišky zo Šale. Mladíci boli skutoční profíci, v polyfunkčnej budove vybudovali dômyselný vykurovací, osvetľovací a odsávací systém a za ideálnych pod

Pri prehliadke polyfunkčnej budovy sa vyšetrovateľom zo Šale naskytol pohľad, aký sa len tak nevidí. Policajti našli 79 asi 35 centimetrových rastlín, 65 ks rastlín s výškou do 1,5 m a 110 ks rastlín do výšky 2 m, spolu až 254 rastlín marihuany!

Traja mladíci spôsob pestovania doviedli priam k dokonalosti. Na pestovanie týchto rastlín mali páchatelia vybudovaný špeciálny vykurovací, osvetľovací a odsávací systém. Sušené rastliny našli policajti aj v krabiciach, sklenených pohároch a vo zväzkoch.

„Vyšetrovateľ zo Šale obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamnej a psychotropnej látky jedu a prekurzora trojicu mužov. 31-ročný Adrián, 29-ročný Marcel a 24-ročný Martin sa viac ako rok zaoberali indoorovým pestovaním marihuany. Podľa predbežného výsledku expertízy je možné z tohto množstva vyrobiť asi 7680 jednorázových dávok drogy,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Okresný súd rozhodol o väzobnom trestnom stíhaní obvinených. Za obzvlášť závažnú drogovú trestnú činnosť hrozí páchateľom 10 až 15 rokov väzenia!

marihuana_sala
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM