Peter Simon Správy

Medailón osobnosti Gemera: Historička prezradila zaujímavosti zo svojho života

Prvý z trojice rozhovorov nesúcich spoločný názov Medailón osobnosti Gemera, ktorý zorganizovalo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave vo štvrtok 22.septembra, bol úspešným zahájením tohto nového programového rámca organizácie.

Ilustračný obrázok k článku Medailón osobnosti Gemera: Historička prezradila zaujímavosti zo svojho života
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Prvým hosťom podujatia pod názvom Medailón osobnosti Gemera bola známa historička Edita Kušnierová. Tá okrem zaujímavostí porozprávala aj o smutnom incidente, keď nedávno, doposiaľ neznámy páchateľ z kostola v obci Brdárka odcudzil píšťaly z organa.

Čítajte tiež: Toto je už cez: Krádež v kostole pri Rožňave, aha čo zmizlo!

„Náš prvý hosť, pani Edita Kušnierová, pútavým a zanieteným rozprávaním o svojom živote, o kultúrnych historickým pamiatkach Gemera, ale aj o nedávnej smutnej udalosti, ktorá zasiahla evanjelický kostol v Brdárke úplne zaujala pozornosť divákov“, povedala Dana Lacková z Gemerského osvetového strediska. „Sprievodná hudba, v podaní Mariety Roxerovej a Petra Henriczyho zas podčiarkla atmosféru podujatia a tiež otvorila XV. ročník medzinárodnej prehliadky historickej hudby Ars Antiqua Europae In Via Gothica,“ prezradila Dana Lacková.

Ako dodala, čas vymedzený na rozhovor ubehol v Dome tradičnej kultúry Gemera tak rýchlo, že divákom sa s hosťom programu ani nechcelo rozlúčiť. Večer tak presvedčil hostí aj organizátorov, že predstaviť verejnosti zaujímavé osobnosti Gemera formou osobného moderovaného rozhovoru bol krok správnym smerom.

Podujatie Gemerského osvetového strediska v Rožňave bolo podporené z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM