Peter Simon Správy

Maturity v našom meste na spadnutie: Ako sa pripravujú študenti z Rožňavy?

Mladých Rožňavčanov čakajú ďalšie dni plné stresu a strachu. Skúška dospelosti vstupuje do záverečnej fázy – ústnych maturitných skúšok. Ako sa na ne pripravujú?

Ilustračný obrázok k článku Maturity v našom meste na spadnutie: Ako sa pripravujú študenti z Rožňavy?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Miška z gymnázia čakala, že jej to pôjde ľahšie. „Vzhľadom na kvantum informácií mi to trvalo dosť dlho, kým som si prešla všetko potrebné k danému predmetu. Pripravovala som sa postupne, no napriek tomu mi veľa ostalo aj na akademický týždeň, niektoré veci som sa musela učiť na novo a niektoré mi stačilo iba zopakovať. Bojím sa hlavne toho, že dostanem blok a nebudem vedieť s čím mám začať alebo čo konkrétne mám povedať ku otázke, stres určite bude, to neovplyvním, aj pri ťahaní otázky. Snáď budem mať šťastie,“ prezradila s úsmevom a dodala, že deň D pre ňu určite všedným nebude. „Tak normálny deň to určite nebude, ale ani nejako výnimočný, bude to hlavne deň plný stresu a očakávania, ako to zvládnem a následná úľava, že už mám po tom,“ doplnila Miška.

Podľa Natálie z rovnakého gymnázia v Rožňave je príprava za týždeň na 4 maturitné predmety náročná. „Učím sa asi tak 24/7 s pauzami občas, lebo by som sa asi zbláznila. Z mojej strany príprava systematická nebola, ale počas roka nám profesori dávali rôzne písomky, ktoré sa týkali aj maturitných tém a niečo som si zapamätala. Takže je to o to ľahšie. Najviac sa bojím asi toho, že v tom strese dostanem okno. V talizmany veľmi neverím, takže nebudú a čokoláda mi nepomáha. Stres však bude, keďže je to pre mňa niečo nové. No myslím si, že ten pomyselný vstup do dospelosti zvládnem. Stres bude určite pred každou odpoveďou, keďže je to niečo nové pre mňa,“ povedala Natália.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM