Peter Simon Správy

Marek Slobodník prezradil Rožňavčanom zážitky z ciest po svete: 15 000 kilometrov na starej motorke!

Koniec týždňa bol v kine Apollo venovaný všetkým fanúšikom cestovania a dobrodružstva. Okrem festivalu najúspešnejších cestovateľských a outdoorových filmov uplynulej sezóny sa Rožňavčania mohli tešiť na pútavé rozprávanie známeho cestovateľa Mareka Slobodníka.

Ilustračný obrázok k článku Marek Slobodník prezradil Rožňavčanom zážitky z ciest po svete: 15 000 kilometrov na starej motorke!
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbená Expedičná kamera opäť zavítala aj do Rožňavy. Na divákov čakala poriadna dávka cestovateľských zážitkov, divej prírody i napätie. Prostredníctvom piatich dokumentárnych filmov sa ocitli na dobrodružných výpravách. To však nebolo všetko. V piatok 11. marca 2016 vo večerných hodinách do priestorov kina Apollo v našom meste zavítal známy cestovateľ Marek Slobodník. Ten pútavou prednáškou obohatenou o množstvo fotografií a zábavných videí z ciest desiatkam Rožňavčanov sprostredkoval zážitky z najnovšej expedície žltých trabantov Dana Přibáňa Austráliou a Indonéziou. Marek ju však absolvoval na 58 ročnej Jawe 250.

„Zrod môjho cestovania vznikol v minulých rokoch, presnejšie, ešte v detstve keď ma uchvátili motorky pod ľudovým názvom pionierky. Býval som na sídlisku a môj kamarát pochádzal z dediny, a keď som ho šiel pozrieť, tak som sa prvýkrát stretol z touto motorkou. Následne som si kúpil svoju vlastnú. Po strednej škole som sa vybral na prvú dlhšiu cestu. Bolo to po Slovensku. Následne naše cesty pokračovali aj do zahraničia, samozrejme na starej pionierke,“ hovorí Slobodník.

Ako ďalej dodáva, prvá vážnejšia výprava smerovala do Kazachstanu. „Na motorkách mám za sebou viac dobrodružných cestovaní, no tie najväčšie tri a to ten spomínaný Kazachstan, Ameriku a Austráliu. Najväčší dojem na mne zanecháva každá cesta. Všetko je o niečom inom. Do budúcna by sme plánovali cestu do Afriky a s trabantmi ešte z Bangkoku domov,“ spresňuje cestovateľ Marek Slobodník.

Podľa slov cestovateľa na cestách zažívajú množstvo príhodných situácií. Tie sa snažia profesionálne zachytiť na fotoaparáty a kamery a tak vytvárať rôzne dokumentárne filmy. „Nemám rad také cestovateľské prezentácie, ktoré sú nudné a zahŕňajú len informácie o danom mieste. Ja sa snažím každému pripraviť zaujímavú a v neposlednom rade humornú prezentáciu, tak ako to naozaj bolo z množstvom fotografií a videí, ktoré autenticky zachytávajú daný okamih,“ uvádza Slobodník.

Na záver dodal, že z jednej expedície si domov donesú približne 25 000 fotografií.

Foto: GOS

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM