Peter Simon Rôzne

Majstrovstvá SR v halovom kartingu: Komu sa v Plešivci darilo najlepšie? FOTO, VIDEO

V Karting aréne Plešivec sa uskutočnilo 3. pokračovanie Majstrovstiev Slovenskej republiky v halovom kartingu. Pozrite si priebeh podujatia na fotkách a videu.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá SR v halovom kartingu: Komu sa v Plešivci darilo najlepšie? FOTO, VIDEO
61
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

V sobotu, 3. júna 2017 sa konalo v Karting aréne Plešivec 3. pokračovanie majstrovstiev Slovenskej republiky v halovom kartingu.

Na pretekárov čakali mimoriadne náročné podmienky, keďže vonku pieklo slnko a teplo vplývalo nielen na vzduchom chladené mašiny, ale aj samotných pretekárov. Na každého z nich čakalo minimálne 46 minút na trati – 3 × 12 minút + 10 minútový tréning.

Ako informoval Matúš Maliak z karting arény, súťažilo sa formou troch bodovaných kvalifikačných rozjázd po 12 minút, o víťazoch rozhodoval súčet dosiahnutých bodov. „Všetci pretekári museli do bodky splniť pravidlá, ktoré boli prísne kontrolované – váhový limit, losovanie motokár atď,“ upresnil Maliak.

Registráciou prešlo presne 24 pretekárov zo všetkých kútov Slovenska v 3 vekových kategóriách, a to JUNIOR, JUNIOR MAX a SENIOR.

„Takéto podujatie sa organizuje v troch halách, ktoré na to majú štatút, a to Plešivec, Nové Zámky a Kart One Arena. Účasť jazdcov je pomerne dobrá aj napriek tomu, že niektorí účastníci z určitých dôvodov odstúpili. Je viac účastníkov ako bolo minulý rok, čiže sme celkovo spokojní. Návštevníkom je k dispozícií bazén, taktiež sme si pre deti prichystali rôzne akcie, no samozrejme nechýba ani občerstvenie a guláš. Dnešnú akciu sme začali dosť hekticky, keďže v dôsledku tepla sa na začiatku vyskytli menšie problémy s kárami,“ doplnil organizátor.

Dodal, že súťažiaci maximálne rešpektovali pravidlá fair&play. „Mali sme možnosť vidieť krásne preteky, ktoré potvrdili kvalitu našej pripravenosti na toto podujatie,“ povedal na záver Maliak.

A ako vníma podujatie majster Slovenska v halovom kartingu? „Dnešná akcia je pre mňa zaujímavá tým, že nejde o boj o pozíciu, keďže som doteraz jazdil len v súbojoch o pozície, ale o súčet časov. Na svojej jazde by som určite niečo ešte mohol vylepšiť, ale myslím si, že je na dobrej úrovni. Studený vzduch pre motory káram viac vyhovuje, teplí zas môže ubrať na výkone, no každý z nás tu máme rovnaké podmienky, čiže to považujeme za vyrovnaný a kvalitný pretek,“ prezradil Tomáš Bizub.

Oficiálne výsledky:

JUNIOR:

  • 1.miesto – Jožko Pitko
  • 2.miesto – Roman Árva
  • 3.miesto – Oliver Višňovský

JUNIOR MAX:

  • 1.miesto – Filip Pavlík
  • 2.miesto – Fredy Bánysázová
  • 3.miesto – Miki Kačmár

SENIOR:

  • 1.miesto – Lukáš Benedik
  • 2.miesto – Tomáš Bizub
  • 3.miesto – Matúš Maliak
Obrazom: Majstrovstvá SR v halovom kartingu - Plešivec
61
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM