Peter Simon Správy

Lyžiarske stredisko v našom regióne hodnotilo uplynulú sezónu: Počasie zmietlo plány zo stola!

Známe zimné stredisko v našom okrese sa každoročne naplno pripravuje na nápor priaznivcov zimných športov. Nebolo tomu inak ani tento rok. Sezónu však medzi tie vydarené radiť nemôžu.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarske stredisko v našom regióne hodnotilo uplynulú sezónu: Počasie zmietlo plány zo stola!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Množstvo priaznivcov zimných športov, teplé občerstvenie zábava a rekreácia. Toto všetko neodmysliteľne patrí k zimnému obdobiu. Počas studených zimných dní do strediska pri obci Vyšná Slaná prúdia stovky obyvateľov nášho okolia. Nás zaujímalo, ako hodnotia prevádzkovatelia tú uplynulú zimu. Ako pre náš web uviedol Vojtech Eltschläger, zimnú sezónu tento rok by zhodnotili na 50%. „Určite hlavne kvôli počasiu. Január bol na návštevnosť vynikajúci ale vo februári pre zlé počasie nádevštevnosť klesala. Lyžovali iba ubytovaní hostia,“ spresnil Eltschläger.

Stredisko svoj malý vlek spustilo presne na Silvestra a veľký vlek bol k dispozícii pre lyžiarov 7. januára. „Zasnežovať sme začali 29. decemmbra 2015 a snežilo sa do 15 januára. Potom sa už začalo oteplovať. Zasnežuje sa vždy, ak nám to povolia poveternostné podmienky. Podľa počasia snežíme približne každý rok do konca januára, vtedy už máme potrebnú vrstvu snehu na svahu. Samozrejme počas prevádzky sa nezasnežuje, aby sme neobmedzovali lyžiarov a hlavne kvôli bezpečnosti,“ hovorí prevádzkovateľ.

Ako dodal, pred touto zimou boli vymenené aj snežne delá za novšie. No ani tie si neporadili s vrtochmi počasia. Podľa slov Eltschlägera, návštevnosť cez víkendy a večerné lyžovania v januári výborná a vo februári dá sa povedať, že žiadna, čo zapríčinilo počasie. „Takýto teplý február nepamätáme,“ dodáva prevádzkovateľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM