Martin Žákovič Hokej Hokej

VIDEO+FOTO: Lev konečne vyhral, no Surový varuje: Situácia je stále zlá

Praha – HC LEV v Kontinentálnej Hokejovej Lige po 8 prehrách konečne zvíťazil. Amur Chabarovsk porazil 5:2 a Slovák Tomáš Surový strelil hneď dva góly.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO+FOTO: Lev konečne vyhral, no Surový varuje: Situácia je stále zlá
Foto: Marián Handzuš

Obrovskú úľavu cítili po stretnutí s Chabarovskom všetci hráči pražského Leva. Čierna séria ôsmich prehier zotla hlavu aj renomovanému koučovi Jandačovi, no ani to sprvoti nepomohlo. V stredu sa však LEV vypol k lepšiemu výkonu a zdolal súpera z ďalekého Ruska. „Sme radi, že sme po dlhej dobe konečne vyhrali a dúfame, že to bol práve zlomový moment. Čaká nás však hneď ďalší zápas. Musíme sa od tejto výhry odraziť, psychický nás to snáď povzbudí,“ hovoril po zápase strelec útočník Tomáš Surový, ktorý si cenil najmä druhotretinový výkon, v ktorom sa Lev nezlomil ani pri nepriaznivom stave. „Bolo to veľmi dôležité,“ hovorí. „Viedli sme 1:0, no zrazu sme dva krát inkasovali a v prvej prestávke sme boli trochu psychicky dole. Mali sme však pred sebou ešte 40 minút a verili sme, že zápas dokážeme znovu otočiť na našu stranu.“ Podarilo sa. Surový dal góly dva a výraznou mierou prispel k prelomeniu série prehier. „Bojovali a dreli sme aj v predošlých zápasoch, no akoby nám stále chýbal krôčik. Teraz to konečne vyšlo,“ vydýchol si.

Tabuľkové postavenie nevníma

Lev sa po skvelom úvode sezóne v tabuľke západnej konferencie prepadol, no teraz sa znovu priblížil miestam zaručujúcim účasť v play off. „Je ďaleko do konca základnej časti. Na tabuľku sa nepozeráme, musíme len ďalej zbierať body. O eufórií po jednej výhre sa nedá hovoriť, stále je naša situácia zlá, veľa zápasov sme prehrali,“ hodnotil Surový.

KHL: Lev - Chabarovsk
11
Galéria
Foto: Marián Handzuš
Tomáš Surový po zápase s Chabarovskom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM