Peter Simon Kultúra

Letné kino v Rožňave v plnom prúde: Organizátori sa tešia veľkej popularite, pre návštevníkov chystajú ešte TIETO filmy

Letné kino otvorilo svoju ďalšiu sezónu. Premietať sa bude počas dvojmesačných prázdnin vo štvrtok. Organizátori zvolili zaujímavý výber filmov. My sme sa boli pozrieť na uplynulé premietanie.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Rožňave v plnom prúde: Organizátori sa tešia veľkej popularite, pre návštevníkov chystajú ešte TIETO filmy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich a oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Ako sme zistili, prvý ročník sa ešte konal v priestoroch Gemerského osvetového strediska. Odkedy patrí hvezdáreň pod osvetové stredisko, tak robia premiatania na hvezdárni. Z pohľadu organizátorov je to ideálne prostredie a tiež to spojenie hviezd s príjemným pozeraním filmu. „Naším záujmom je, aby mládež počas letných prázdnin mala možnosť zmysluplne tráviť voľný čas. Hvezdáreň nad mestom je miesto, kam možno vyjsť na príjemnú podvečernú prechádzku s priateľmi aj so štvornohým miláčikom, a spojiť filmovú zábavu s pozorovaním letnej oblohy,“ uviedla riaditeľka GOS Helena Novotná.

Ako sme na uplynulom štvrtkovom premietaní zistili, tohtoročné podujatie pod holým nebom láka stovky návštevníkov každej vekovej kategórie. „Na prvom tohtoročnom premietaní sme privítali približne tri stovky divákov, čo nás nesmierne teší. Na tomto štvrtkovom premietaní máme opäť skoro 300 ľudí, no treba podotknúť, že sme teraz premietali film, ktorý je prístupný len od 18 rokov,“ uviedla pre náš web pracovníčka GOS Anežka Kleinová.

Nami opýtaní diváci si projekt letného kina na hvezdárni v Rožňave pochvaľovali. „Skladbou programu sa vždy snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov,“ informovala Kleinová.

"Ďalej sa návštevníci v priebehu mesiaca júl môžu tešiť ešte na film Čo sme komu urobili? (23. 7.) Je to komédia osvedčenej francúzskej kvality, ktorá si aj s kontroverznou a aktuálnou témou multikulturalizmu poradí elegantne s inteligentným humorom. A na posledný júlový štvrtok sme pripravili v spolupráci s filmovým klubom Excalibur psychologickú drámu o komplikovanom vzťahu matky a dospievajúceho syna Mami! (30. 7.), ktorý mladý kanadský režisér dokázal vykresliť s bláznivým humorom a nadhľadom tak, že získal Cenu poroty na tohtoročnom MFF v Cannes,“ dodala riaditeľka osvetového strediska Helena Novotná.

Letné kino na hvezdárni v Rožňave
4
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM