Peter Simon Kultúra

Letné kino na hvezdárni: Zistili sme, aká bola tohtoročná sezóna

Gemerské osvetové stredisko pripravilo už po šiestykrát pre Rožňavčanov a návštevníkov mesta aktivitu, ktorá je určená pre všetky vekové kategórie. Premietanie v prírode na hvezdárni prilákalo aj toto leto kopec nadšencov.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino na hvezdárni: Zistili sme, aká bola tohtoročná sezóna
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Toto leto mali možnosť nadšenci filmov zažiť premietania pod holým nebom, ktoré organizovalo Gemerské osvetové stredisko, Rožňava. Premietalo sa v mesiacoch júl a august. Spolu sa konalo deväť premietaní každý štvrtok v týždni. Počas júna sa konalo 5 premietaní a v auguste 4. Posledné premietanie najnovšej snímky Need For Speed sa muselo dvakrát preložiť kvôli počasiu, ktoré nás potrápilo takmer celý mesiac. Včera sa vo večerných hodinách konalo posledné premietanie už spomínaného filmu a tým sa sezóna na tento rok ukončila.„Pri­emerná návštevnosť v mesiaci júl na premietaniach bola zhruba 150 návštevníkov, no potom to vzhľadom k počasiu trošku kleslo. Najviac návštevníkov prišlo na premietanie filmu Vlk z Wall Street, ktorých sa stretlo na hvezdárni 200,“ povedala organizátorka podujatia (GOS) Anežka Kleinová.

Návštevnosť oproti vlaňajšku stúpla

„Ešte nemáme započítané toto posledné premietanie, ale už teraz sa dá povedať, že návštevnosť oproti vlaňajšku stúpla, čomu sa samozrejme tešíme,“ dodala Kleinová.
Ako ďalej uviedla, niet pochýb o ďalšom, už 7. ročníku letného kina, kde sa budú snažiť získať stále čo najnovšie filmové snímky. „Keď sme začínali, tak sme vedeli objednávať filmy také päť rokov staré, čo už bolo pre niektorých neaktuálne a teraz sa dá dostať ku takýmto novým filmom ako aj k posledne premietanému. Takže ohľadom tých nových filmov sa budeme snažiť zaujať divákov,“ povedala Kleinová.

Návštevníci sú spokojní

Len ohlas návštevníka môže dopomôcť organizátorom vylepšovať letné kino. No zdá sa, že Rožňavčania v tom majú jasno a podľa ich slov sú vyslovene radi, že sa tu už pravidelne letné kino koná.

„Ja som na premietania chodil pravidelne, príjemná atmosféra, príroda, kamoši, filmík. Som s týmto celým nadmieru spokojný, premietali sa zaujímavé filmy, vstupné úplne prijatelné. Už len to počasie sa dúfam na budúci rok umúdri,“ pochvaloval si s úsmevom Karol.

„Cítim sa tu dobre, prišli sme s kamošmi pozrieť film a páči sa mi to tu,“ povedal Lukáš.

„Som tu prvýkrát a prišla som so synom. No zapáčilo sa mi to tu a určite na ďalšiu sezónu prídem častejšie, dnes to počasie vyšlo a je tu príjemne,“ komentovala Jarmila.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM