Peter Simon Rôzne

Letná kreatívna škola animovaného filmu: Čo sa môžete naučiť?

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave pripravilo už 4. ročník letnej filmovej školy so zameraním na animáciu.

Ilustračný obrázok k článku Letná kreatívna škola animovaného filmu: Čo sa môžete naučiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave pripravilo v termíne 17. až 21. júla 2017 (pondelok – piatok) už 4. ročník letnej filmovej školy so zameraním na animáciu.

Pod vedením skúsených lektorov si účastníci dielne pozrú ukážky významných animovaných filmov, naučia sa pripraviť scenár, vyskúšajú si rôzne techniky animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, kriedovú a vytvoria animovaný film.

„Hlavným lektorom bude skúsený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež už od 10 rokov až po stredoškolákov,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje. "Deti a mladí ľudia pod jeho vedením získavajú najvyššie ocenenia na krajskej súťaži Cineama. Aj počas predchádzajúcich ročníkov filmovej školy sa podarilo vytvoriť spoločnými silami animované filmy, ktoré získali priaznivé ohlasy divákov a ocenenia profesionálov aj na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA, doplnila riaditeľka.

Zaujímavou možnosťou určite bude naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie ruchov, montáž filmu. „Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne spoločným úsilím všetkých účastníkov krátky animovaný film, ktorý uvedieme v premiére v piatok 21. júla 2017 v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava),“dodáva autorka projektu Anežka Kleinová.

Projekt je určený pre tvorivých záujemcov všetkých vekových kategórií (od 10 rokov), konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) denne od 8:00 do 16:00 hod. V cene je školné, materiál, obed a pitný režim. Počet účastníkov je limitovaný. Termín na prihlásenie je do 12. júla 2017.

Prihlášky a info Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava, Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 0905 919 431.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM