Peter Simon Správy

Láska nepozná hranice: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

V našom meste boli v roku 2016 zaznamenané aj sobáše s cudzincami. A veru, pochádzali aj z poriadne vzdialených krajín. Zistili sme, koľko civilných sobášov bolo za uplynulý rok v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Láska nepozná hranice: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!
Zdroj: Dnes24.sk

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili svoj deň D v Rožňave viaceré zamilované páry a viac ako stovka ľudí spečatila svoju lásku. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s predchádzajúcim obdobím?

„V roku 2016 bolo 108 sobášov, z toho 69 civilných a 39 cirkevných,“ informovala matrikárka Jana Mandátová.

Ako uviedla, Rožňavčania preferujú teplé letné mesiace. „Najvyťaženejšie mesiace sú už spravidla máj až október. Tento rok bolo sobášov najviac v septembri. Dokopy 20,“ spresnila matrikárka.

Ako pokračovala Mandátová, v Rožňave za uplynulé roky neevidujú sobáše s rozhodnutím súdu, kde sa jedná o maloletých obyvateľov. V týchto prípadoch je podmienka zo zákona, že musia dovŕšiť 16 rokov.

Pre porovnanie, v roku 2015 si v našom meste povedalo svoje áno až 106 párov, z toho 74 malo svadbu na matričnom úrade a 32 malo cirkevný sobáš.

Zaujímavosťou je, že v roku 2016, okrem Slovákov, uzavrelo manželstvo v Rožňave až 9 cudzincov. Tí pochádzali z blízkych, ale aj vzdialenejších krajín. „Svadbu mali u nás ľudia z USA, Maďarska, Česka, Chorvátska, Nemecka, Belgicka, ale aj z Čile,“ uviedla na záver Jana Madátová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM