Peter Simon Rôzne

Kvety k začiatku školy: Vieme, aké išli na dračku v Rožňave

Dva mesiace oddychu sa už skončili a školákov čaká návrat do ich tried. Počas prvého dňa v škole mnohí z nich nezabudli ani na to, čo sa patrí. Svojich učiteľov a učiteľky privítajú kyticami kvetov. Aké najviac fičia v Rožňave?

Ilustračný obrázok k článku Kvety k začiatku školy: Vieme, aké išli na dračku v Rožňave
Zdroj: Dnes24.sk

Oslovili sme rožňavské kvetinárstva, aby sme zistli, aký záujem je o kvety na začiatku školského roka. „Deti nakupujú málokedy samé, častejšie k nám prichádzajú s rodičmi, ale najviac nakupujú rodičia sami," prezradila predavačka kvetinárstva v centre mesta. Dodala, že v dnes bol záujem zákazníkov citeľnejší. Celkovo k nám dnes prišlo asi raz toľko ľudí ako iné dni, ale oproti vlaňajšku odber klesol.

Najväčší záujem je podľa jej slov o ruže, gerbery a chryzantémy

Nami oslovené kvetinárstva v centre mesta, ale aj na sídlisku Juh, sa zhodujú v odbere najčastejších kvetov, ktorými sú ruže, gerbery a chryzantémy. Celkovo sa v každom oslovenom kvetinárstve dnešný odber vyšplhal asi na raz toľko ako v bežný deň. „Kytice až tak nebrali, skôr tak kvietky po jednom, ale mali sme zopár kytíc, ktoré pozostávali z troch kvietkov,“ prezradila vedúca kvetinárstva na Juhu.

„Dnes je veľký deň pre Števka, tak som ho vyfintila, kúpili sme kvietok a šli do školy, zatiaľ sa mu tam páčilo, aj kolektív je dobrý, dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie,“ dodala s úsmevom mamička Janka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM