Peter Simon Krimi

Kuriózne volania na mestskú políciu v Rožňave. Aj toto si muži zákona vypočujú v práci

Mestská polícia v Rožňave eviduje ročne niekoľko zaujímavých a kurióznych volaní na tiesňové číslo 159. Náčelník polície nám prezradil, o aké kuriózne telefonáty ide.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózne volania na mestskú políciu v Rožňave. Aj toto si muži zákona vypočujú v práci
Zdroj: TASR

V reálnom živote mestská polícia denne vykonáva nespočetné množstvo činností, kde svojou prítomnosťou pôsobí preventívne na potenciálnych páchateľov a dozerá na pokoj v meste. Denne sú v teréne či už na služobnom vozidle, bicykli, alebo hliadkujú pešo v uliciach mesta. Často sa občania mesta obracajú na mestskú políciu aj telefonicky na známom čísle 159, ktoré je samozrejme bezplatné a toto využívajú aj niektorí občania mesta, ktorý sa buď nudia, alebo potrebujú odviezť domov. „Ročne zaznamenáme niekoľko zaujímavých alebo nepochopiteľných telefonátov na operačné stredisko mestskej polície v našom meste,“ informoval náčelník Róbert Hanuštiak.

Zaujímavé telefonáty

  • Večer pred 22,00 hod. volal neznámy muž, že prišiel z Košíc do Rožňavy a ušiel mu autobus do Štítnika. Požiadal nás, aby sme ho tam odviezli, že čaká na autobusovej stanici a zložil.
  • Oznámenie: „Príďte na Hviezdoslavovu č.125, lebo tu robia mladí bordel." policajt: „Veď Hviezdoslavova ulica nemá také vysoké čísla domov, odkiaľ voláte?“ oznamovateľ: „No predsa z Revúcej."
  • Oznámenie: „Ujo, polícia? Ako sa máte?" a zložil.
  • Oznámenie: „Podozrivé osoby sa pohybovali pred trištvrte hodinou na Ul. Čučmianskej.“ policajt: „Prečo voláte až tak neskoro?“ odpoveď: „Konzultovala som to doteraz so švagrom, a oznámiť to cítim ako občiansku povinnosť."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM