Peter Simon Správy

Kuriózne nálezy rožňavských mestských: Kľúče ešte ako tak, ale toto?

Stratiť sa dá naozaj všeličo. Svoje o tom vedia rozprávať aj na Mestskej polícii v Rožňave. Viete, čo sa stane s vecami, ktoré si nik neprevezme?

Mestskí policajti počas výkonu služby nachádzajú aj rôzne stratené veci, alebo sú im takéto veci odovzdané inými osobami. Po zápise takejto stratenej veci do príslušnej evidencie sa mestská polícia pokúša bezodkladne nájsť majiteľa a vec jej následne odovzdať.

To, čo Rožňavčania najčastejšie strácajú nám priblížil náčelník Róbert Hanuštiak. Oplatí sa prečítať :)

„Majiteľa sa pokúšame vypátrať prostredníctvom nájdených dokumentov, alebo prostredníctvom internetu a to uverejnením na stránke mesta v zložke Straty a nálezy, ktorá je od môjho nástupu za náčelníka MsP cielene vytvorená na tieto účely,“ hovorí Róbert Hanuštiak.

Ako dodal, súčasne žiadajú o zverejnenie nájdenej veci aj správcov internetových stránok pôsobiacich v regióne. Takáto činnosť spadá do bežnej agendy mestskej polície a nemajú na to vytvorenú žiadnu špeciálnu prevádzku.

Doklady v top 1

Podľa Hanuštiaka, občania v minulom roku najčastejšie strácali osobné doklady ako občiansky preukaz alebo kartu poistenca a to až v 9 prípadoch. „Doklady boli v každom prípade vrátené ich majiteľovi alebo v prípade, že trvalý pobyt občan nemal v meste Rožňava, doklad bol odovzdaný na príslušný útvar PZ SR. Ďalej medzi nájdené veci patria rôzne kľúče napr. od motorového vozidla alebo celé zväzky kľúčov, ktorých majitelia sa ohlásia iba v zriedkavých prípadoch a tak sú v úschove na mestskej polícii,“ spresňuje náčelník policajtov.

Netradičné nálezy

No nie iba bežné veci sú súčasťou položiek, ktoré dokážu ľudia stratiť. Najkurióznejším prípadom bolo nájdenie spodnej časti detského kočíka na Námestí baníkov. Majiteľ si tzv. vajíčko aj s dieťaťom naložil do vozidla a odišiel.

„Aj v tomto prípade sa nám podarilo majiteľa vypátrať a stratenú vec mu vrátiť. Úspešnosť nájdenia majiteľa stratených vecí v roku 2016 bola na úrovni 63,5%. Pokiaľ sa v období 2 rokov nepodarí nájsť majiteľa nájdenej veci tak tieto veci prepadajú v prospech štátu,“ dodáva na záver Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM