Peter Simon Rôzne

Kuriozita v Rožňave, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

Najobývanejším sídliskom v Rožňave je jednoznačne Juh. Sú však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí žije na jednej z najmenších uličiek nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Rožňave, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňava nielen svojou rozlohou, ale aj počtom obyvateľov, patrí medzi tie menšie mestá na Slovensku. V súčasnosti nás tu žije 18 320. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po sídliskách tvorených väčšími, či menšími ulicami, ktorých tu máme 89.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží sídlisko Juh. Na známej adrese Edelényska je ich presne 1 861. O niečo menej, presne 1 492 ľudí býva na Kyjevskej ulici a trojku uzatvára Zakarpatská s 1 125 obyvateľmi.

Okrem častí mesta, v ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata. Veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na ulici, kde svojich susedov spočítate na prstoch dvoch rúk? Takých ulíc je v našom meste až osem.

Koľko obyvateľov môže mať ulička s najmenším počtom? Ulica Malá v našom meste má presne dvoch obyvateľov.

Môže vás zaujímať: Rožňavský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM