Správy

Košické letisko s novým spojením: U severných susedov sa nám tak otvára nová brána do sveta!

Košické letisko ohlásilo ďalší veľký krok. Po Českých aerolíniách a Austrian Airlines sme takto získali získali už tretieho sieťového dopravcu. Pozrite detaily.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko s novým spojením: U severných susedov sa nám tak otvára nová brána do sveta!
Zdroj: Dnes24.sk

Poľské aerolínie LOT spustia od 28. marca budúceho roku pravidelnú leteckú linku medzi Košicami a Varšavou. Lety bude prevádzkovať lietadlom typu Bombardier Q 400 šesťkrát týždenne. Odlety z Košíc sú plánované na 5.35 h a spiatočné lety z Varšavy na 22.35 h.

Cez takto nastavený letový poriadok môžu cestujúci z Košíc využívať všetky ranné odlety z Varšavy do ďalších početných destinácií v rámci Európy a spätné večerné prílety. Samotný let z Košíc do Varšavy bude trvať zhruba hodinu. „Prestupový čas do iných destinácií v západnej Európe je od 30 minút,“ uviedla pre novinárov riaditeľka LOT pre Česko, Slovensko a Balkán Jolanta Grala – Bednárčik. Potenciál pre využitie linky sa pritom podľa nej netýka len spojení mimo Poľska. „Poľsko je obrovskou krajinou, ktorá ponúka veľa obchodných, ako aj turistických možností,“ dodala.

Košice tak po Českých aerolíniách a Austrian Airlines získali už tretieho sieťového dopravcu. Primátor Košíc Richard Raši v tejto súvislosti konštatoval, že tým sa nemôže pochváliť žiadne iné mesto na Slovensku. „Som veľmi rád, že Košice sa nespájajú iba s Varšavou, ale aj s vyše 60 destináciami na troch kontinentoch, ktoré má LOT vo svojej ponuke. Verím, že vďaka leteckej linke Varšava – Košice množstvo poľských turistov objaví naše krásne mesto a priľahlý región,“ povedal.

Príchod poľského prepravcu ocenil aj výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej. Obchodní cestujúci na ceste z/do Varšavy môžu podľa neho využiť komfortnejší a rýchlejší spôsob dopravy, a výrazne rozšírená je aj ponuka transferových destinácií.

LOT uvádza, že poskytuje lety do viac ako 60 destinácií v rámci celého sveta a jeho služby využíva ročne približne päť miliónov cestujúcich. Košice budú jednou z prvých destinácií, ktoré otvorí po formálnom skompletizovaní reštrukturali­začného procesu. Spolu s Košicami spoločnosť otvára destinácie ako napríklad Tokio, Soul, Barcelona, Benátky, Nice, Bejrút, Ľubľana či Charkov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM