Peter Simon Krimi

Koniec školského roku v Rožňave: Mestskí posilňujú hliadky!

Mestská polícia v Rožňave zvyšuje ostražitosť. Kvôli skúsenostiam z minulých rokov, nič nenechávajú na náhodu.

Ilustračný obrázok k článku Koniec školského roku v Rožňave: Mestskí posilňujú hliadky!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

O niekoľko hodín začínajú dvojmesačné prázdniny aj pre rožňavských školákov. Žiaľ, mnohí to nevedia osláviť inak, než pri pohári. To potvrdil aj náčelník mestskej polície v Rožňave Róbert Hanuštiak.

Počas prázdnin posilnia hliadky

V posledný deň školského roka sú hliadky MsP podľa náčelníka, posilnené. „V súčinnosti s PZ SR v tento deň pravidelne vykonávame preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na bezpečnosť detí a ich rodičov v okolí škôl a v poobedňajších hodinách so zameraním na dodržiavanie verejného poriadku,“ hovorí Hanuštiak.

Bezodkladná lekárska pomoc

„V minulosti hliadka MsP musela poskytnúť prvú pomoc a následne bezodkladne previezť do nemocnice 13 ročné dievča, ktoré ukončenie školského roka oslavovalo tvrdým alkoholom v Póschovej záhrade. Dievča bolo v bezvedomí a na záchranu jej života musela byť poskytnutá lekárska starostlivosť,“ prezradil náčelník mestskej polície.

Ako dodal, mestská polícia prijala preto celý rad preventívnych opatrení, aby sme takýmto aktivitám predišli. Výsledkom uvedených opatrení je i skutočnosť, že v minulom roku však hliadkami MsP nebolo zistené takéto porušenie zákona.

Priestupky narastajú v septembri

„Podľa skúseností z predchádzajúceho obdobia počas letných prázdnin však priestupkov páchaných mládežou ubúda, nakoľko väčšina mládeže odchádza na prázdniny mimo bydliska. Občas sa však vyskytnú prípady rušenia nočného kľudu z dôvodu schádzania mládeže vo večerných hodinách na verejných priestranstvách. ***"Nápad priestupkov paradoxne narastá práve začiatkom školského roka v septembri, keď sa mládež schádza po prázdninách a oslavujú zvítanie sa s kamarátmi,“ uviedol na záver náčelník mestskej polície v Rožňave Róbert Hanuštiak.

Čítajte tiež: Opitá mládež? Hrozbou je aj mastný účet z nemocnice či basa pre rodiča

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM