Monika Obrtalová Rôzne

Koncert pre Krásnu Hôrku sa presúva pod hrad!

AKTUALIZOVANE: Tragický požiar hradu Krásna Hôrka nenechal chladným žiadneho Slováka. Pomôcť zachrániť túto unikátnu pamiatku sa tak rozhodla aj Banská Bystrica i množstvo umelcov, ktorí mali už v piatok účinkovať na benefičnom koncerte. Smola však p

Benefičný koncert pre Krásnu Hôrku sa mal konať na štadióne na Štiavničkách. Všetci umelci, ktorí sa rozhodli vystúpiť, tak chceli učiniť bez nároku na honorár. Napokon ich však ľudia pod Urpínom neuvidia.

Šľachetný cieľ finančne pomôcť urýchlenému prekrytiu hradu totiž zmarilo zlyhanie techniky. „Žiaľ počas prác na hale prišlo k veľkej poruche elektroinštalácie, keď vypadla jedna z fáz a celá hala beží v núdzovom režime. Porucha sa, žiaľ nedá opraviť do 24 hodín a vzhľadom na fakt, že aj zimný štadión je v technickej výluke, musíme Benefičný koncert pre Krásnu hôrku odložiť, pretože ho nemáme kam presunúť.“ konštatovali organizátori.

Koncert sa uskutoční v náhradnom termíne v Banskej Bystrici 26.mája. Okrem toho bude koncert aj pod samotným hradom Krásna Hôrka ako nám povedal starosta obce Krásnohorské podhradie Peter Bollo, kde vystúpia maďarský aj slovenský interpreti, koncert pod hradom by sa mal konať prvý júnový víkend. Čoskoro vám o týchto podujatiach prinesieme bližšie informácie.

Rožňava24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM