Správy

Kňazi pokračujú v slávení denných svätých omší: Vieme, kedy bude v Rožňave

Kňazi budú i v tomto roku pokračovať v iniciatíve slávenia denných svätých omší za život a rodinu. Niesť sa budú v duchu úmyslu Za šírenie kultúry života a za požehnanie a posilnenie pre manželstvá a rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Kňazi pokračujú v slávení denných svätých omší: Vieme, kedy bude v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Informuje o tom Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

V januári sa bude tento zámer sláviť v Košickej arcidiecéze, vo februári na Vojenskom ordinariáte. Nitrianska diecéza bude sláviť takého sväté omše v marci, Prešovská archieparchia v apríli, Rožňavská diecéza v máji, Žilinská diecéza v júni a Bratislavská arcidiecéza v júli. Slávenie svätých omší s týmto cieľom bude pokračovať v auguste v Spišskej diecéze, v septembri v Bratislavskej eparchii, v októbri v Trnavskej arcidiecéze, v novembri v Banskobystrickej diecéze a zavŕši sa v decembri v Košickej eparchii.

Iniciatíva denných svätých omší je pokračovaním projektu, v rámci ktorého sa slávia v krajine bohoslužby v duchu šírenia kultúry života. Iniciatívu odsúhlasilo plénum KBS v roku 2012. Zapojili sa do nej biskupi Slovenska s kňazmi, pričom každý mesiac sa sväté omše slúžia v inej diecéze.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM