Peter Simon Rôzne

Klzisko v Dobšinej sa osvedčilo: Primátor mesta o budúcnosti ľadovej plochy

V Dobšinej je už tradičnou súčasťou každej zimy aj klzisko, ktoré je vybudované vedľa sídliska Rozkvet. Túto sezónu počasie príprave ľadu veľmi praje hlboko mínusovými teplotami.

Ilustračný obrázok k článku Klzisko v Dobšinej sa osvedčilo: Primátor mesta o budúcnosti ľadovej plochy
8
Galéria
Foto: Juraj Karika

Mesto pristúpilo k zriadeniu klziska už začiatkom decembra 2016 a po prekonaní počiatočných problémov je ľadová plocha od 19. decembra v neustálej prevádzke. Na chod klziska dohliada správca športovísk mesta Dobšiná a pridelení pracovníci VPP, ktorí sa starajú o ľad v dvojzmenných denných intervaloch.

Zistili sme, že na začiatku vytvárania ľadovej plochy bolo aj zopár záporných reakcií, no príprava kvalitného ľadu trvá podľa kompetentných omnoho dlhšie ako pár dní a v neposlednom rade práce komplikuje nerovnosť terénu.

Primátor mesta Ján Slovák prezradil, aké plány má mesto v budúcnosti s parcelou, na ktorej klzisko stojí.

„Pripravovať ľadovú plochu, kde je rozdiel z jednej strany na druhú výškovo skoro pol metra vôbec nie je jednoduché a už vôbec to nie je možné za tri dni. Žiaľ nenašiel sa žiadny odborník, ktorý by nám s tým pomohol a kvôli tomuto boli na začiatku reakcie niektorých ľudí veľmi kritické,“ hovorí Slovák.

Ako dodal, v súčasnosti je ľadová plocha dobrá a slúži svojmu účelu. „Predtým nebolo možné investovať do tohto pozemku, pokiaľ nebol majetkovo vysporiadaný. V roku 2016 sa nám podarilo odkúpiť pozemok od VÚC a v roku 2017 je naplánované na tomto mieste vybudovanie viacúčelového športoviska v zime slúžiaceho ako ľadová plocha s parametrami hokejového ihriska. Športovisko bude zabezpečené, oplotené a bude mať správcu,“ priblížil primátor mesta.

Najväčšiu radosť majú z tejto plochy samozrejme deti. Denne sa tam vystrieda niekoľko desiatok mladých korčuliarov, či hokejistov z Dobšinej a blízkeho okolia. Klzisko v Dobšinej má byť v prevádzke pokiaľ to dovolí počasie.

Foto, zdroj: mestodobsina.sk

Obrazom: Klzisko v Dobšinej nemá núdzu o návštevníkov
8
Galéria
Foto: Juraj Karika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM