Peter Simon Správy

Kesko Racing úspešne zdolal Dobšinský kopec: Slová manažéra Kesziho

Kesko Racing Team sa na preň domácom kopci, čiže v Dobšinej prezentoval trojicou jazdcov, pričom všetci traja bojovali medzi sebou hlavne o body v rámci triedy N do dvoch litrov.

Ilustračný obrázok k článku Kesko Racing úspešne zdolal Dobšinský kopec: Slová manažéra Kesziho
Foto: Tuning Foto / Zdroj: Dnes24.sk

Neskutočne ťažké podmienky, ktoré počas uplynulého víkendu vládli na Dobšinskom kopci vďaka neustálemu dažďu, zvládla trojica jazdcov Kesko Racing Teamu viac ako dobre. „V konečnom hodnotení Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu obsadili prvé, druhé, ale aj štvrté miesto v triede N do dvoch litrov,“ uviedol tlačový tajomník podujatia Miroslav Majláth.

Ako dodal, hlavný súboj o víťazstvo v triede medzi sebou zvádzali Fero Fusko na Seate Leon TDi a Kamil Švec na Honde Civic TypeR, pričom víťazstvo si nakoniec vybojoval František Fusko: „Auto fungovalo a aj keď boli podmienky dosť ťažké, išlo sa mi dobre. Som Dobšinčan a toto je môj domáci kopec, na ktorom presne viem, čo si v ktorej zákrute môžem dovoliť.“

Kamil Švec dojazdil na druhom mieste so stratou 2,5 sekundy: „Som spokojný. Dlho som v pretekárskom aute nesedel, navyše je pre mňa stále nové, čiže potrebujem len jazdiť a jazdiť.“

Čítajte tiež: Dobšinský kopec 2016 ovládli Taliani: Najrýchlejší Slovák Drotár, FOTO

Tretím jazdcom rožňavského Kesko Racing Teamu bol Štefan Tököli, ktorý sa predstavil divákom na Seate Leon TDi. Výsledkom bolo štvrté miesto v triede N do dvoch litrov. „Aj ja som spokojný. Pred dvoma rokmi som práve tu v Dobšinej havaroval a tak mám samozrejme pred týmto kopcom väčší rešpekt,“ uviedol Štefan Tököli.

S výkonom svojich zverencov bol spokojný aj šéf tímu, ktorý pozorne sledoval ich výkon. „V prvom rade som rád, že som sa konečne aj osobne dostal na preteky a mohol som chlapcov aspoň trochu podporiť. Čo sa týka ich výkonov, som viac ako spokojný. Verím, že sa im bude dariť aj na ostatných podujatiach, ktoré nás čakajú,“ povedal manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/Dobšinský kopec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM