Peter Simon Správy

Kasting na dvojníčku kráľovnej Alžbety: V Betliari sa to hemžilo nóbl dámami

Dvojníčku kráľovnej Alžbety budú môcť návštevníci prvýkrát stretnúť v honosnej róbe, ktorá je vernou kópiou róby Jej Veličenstva. pri tejto príležitosti sa hľadal jej verná slovenská kópia. Ako to celé dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Kasting na dvojníčku kráľovnej Alžbety: V Betliari sa to hemžilo nóbl dámami
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Betliarske múzeum pripravuje na letné mesiace jedinečnú výstavu Jej Veličenstvo kráľovná Kráľovná Alžbeta v našich dejinách a predstavách, na ktorej sa návštevníci Múzea Andrássyovcov v kaštieli Betliar budú môcť prvýkrát na Slovensku oboznámiť so skutočným príbehom cisárovnej a kráľovnej, známej ako Sissi. Pri tejto príležitosti sa v betliarskom kaštieli konal kasting na dvojníčku.

Do výberového konania sa prihlásilo viac ako 20 dievčat z celého Slovenska, do finále sa ich dostalo však sedem. Celá udalosť prebiehala v zlatom salóne kaštieľa. Sedem dám tu predstúpilo pred porotu v žložení Alena Ďuránová (Herečka), Boris Hanečka (módny návrhár), Jakub Gulyás (fotograf) a spoluautor výstavy Július Barczi.

Uchádzačky sa jednotlivo v krátkosti odprezentovali a následne zahrali malú scénku na vopred vybratú tému, ktorá zahŕňala históriu života královnej Sissi. „Hlavnými kritériami, ktoré dvojníčka kráľovnej Alžbety musela splniť okrem fyzickej podobnosti, boli decentné vystupovanie, elegantné držanie tela a schopnosť komunikovať s návštevníkmi podujatí a kaštieľa,“ uviedla Krajčiová.

Po prezentácii dám sa porota vzdialila a následne vyberala tú najvhodnejšiu kandidátku, ktorú budú môcť návštevníci prvýkrát stretnúť v honosnej róbe, ktorá je vernou kópiou róby Jej Veličenstva v sobotu 6. júna v Múzeu Andrássyovcov v kaštieli Betliar.

„Porota sa zhodla jednoznačne na tejto kandidátke z jednoduchého dôvodu. Spĺňala absolútne kritériá Sissi. Nehľadali sme Romy Schneiderovú, ako by sme všetci čakali, ale tú skutočnú Sissi a nielen po vizuálnej stránke, ale podľa môjho subjektívneho názoru aj po tej stránke prejavu,“ uviedla herečka Alena Ďuránová.

Včera tak za dvojníčku Jej Veličestva bola zvolená Erika Došeková z Krásnej Vsi.

„Nečakala som to, pretože som mala pocit, že vyberú inú uchádzačku. Som šťastná, no momentálne si musím poriadne zopakovať nemecký jazyk a doštudovať si nejaké historické fakty. Na svoje vystúpenia sa veľmi teším, no mám pred tým taký zdravý rešpekt,“ uviedla po zvolení Erika Došeková.

Pozrite si vo foto a video v našej galérii.

Kasting na výber dvojníčky cisárovnej Sissi
1
Galéria
Kasting na výber dvojníčky cisárovnej Sissi
23
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM