Radka Deckerová Samospráva

Výpoveď Karola Kováča o zrušení TIC-ky

Včera, t.j. 18.10.2012 zasadala finančná komisia, ktorá na svojom jednaní odporučila zrušiť Turistické a informačné centrum k 31.12.2012 a prepustiť zamestnancov k 30.10.2012.

Ilustračný obrázok k článku Výpoveď Karola Kováča o zrušení TIC-ky
Zdroj: Dnes24.sk

Vážení poslanci,

Prenajať priestory súkromnej cestovnej kancelárii, v ktorej by pracoval zamestnanec MsÚ, ktorý by poskytoval turistom informácie a propagoval by mesto Rožňava.

Finančná komisia na včerajšom zasadnutí prejednávala v bode 6. Plnenie rozpočtu k 30.9.2012 a v bode 7. Návrh na zmenu v rozpočte TIC. Oba tieto materiály predkladala p. Karin Čech vedúca TIC.

Pri plnení rozpočtu uvádza, že k 30.9.2012 eviduje stratu 2.774,– € ktorú vedúca odôvodnila o.i. rekonštrukciou námestia, ktorá mala vplyv na návštevnosť a tržby. Na základe skutočností požiadala, vo svojom Návrhu na zmenu v rozpočte, o navýšenie rozpočtu na rok 2012 o 4.920€, čo pokryje uvedenú stratu a predpokladané ďalšie náklady, ktorá vzniknú z prevádzky TIC do konca kalendárneho roku.

Je mi jasné, že mesto nemá peniaze na rozdávanie.

„Ale riešiť situáciu zrušením TIC-ky je to, slušne povedané, najnevhodnejšie a veľmi krátkozraké riešenie. TIC ako jediné zariadenie reprezentovalo a prezentovalo naše mesto v turistickom priemysle. Poskytovalo informácie, prezentovalo región a organizovalo rôzne podujatia na jeho propagáciu. Pred nedávnom získala ako jediné na Slovensku možnosť predávať a prezentovať hotové produkty Gotickej cesty. Pomáhalo miestnym podnikateľom v turistickom ruchu – propagovalo ich služby“ komentoval poslanec MZ Ing. Karol Kováč.

Je mi jasné, že mesto nemá peniaze na rozdávanie.

Ale…

…je pre predkladateľov tohto návrhu a členov komisie, ktorí hlasovali za toto riešenie, Rožňava a jej okolie z hľadiska turizmu tak nezaujímavá a neatraktívna?

…je sektor podnikateľov v turizme a ich zamestnanci pri súčasnej úrovni zamestnanosti tak zanedbateľný?

…môžeme si dovoliť zo dňa na deň zatvoriť TIC bez toho, aby sme mali na stole zmluvu s potencionálnym záujemcom, ktorý by akceptoval uvedené požiadavky navrhovateľov a komisie, bol by ochotný platiť nájomné a garantovať zámer prevádzkovať TIC dlhodobo (min. 5 rokov)?

… je toto opatrenie v rozpočte to, ktoré rozpočet zachráni? (skryté dotácie mesta rôznym organizáciám a záujmovým skupinám činí cca 100.000€ ročne)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM