Peter Simon Basketbal

Kadetky odohrali prvý zápas v celoslovenskej lige: Po zranení kľúčovej hráčky neuspeli

Rožňavské kadetky po nevydarenom začiatku prehrávali, no potom sa karta obrátila a začali vyrovnávať skóre. Žiaľ po zranení Krajcovej, ktorá skončila na pohotovosti, prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Kadetky odohrali prvý zápas v celoslovenskej lige: Po zranení kľúčovej hráčky neuspeli
Zdroj: Dnes24.sk

Cez víkend kadetky odohrali svoj prvý zápas v celoslovenskej lige. Do zápasu nastúpili s vedomím, že súperky sú silné, staršie, skúsenejšie a že to bude ťažké. Takto aj bolo v prvých minútach zápasu, kedy už prehrávali 10 : 0, prišlo to ako prietrž mračien. Hneď po prvom koši hráčok z Rožňavy v piatej minúte, akoby z nich spadol rešpekt a začali predvádzať fantastický basketbal. „V ôsmej minúte sme vyrovnali na 12 : 12 čo bola indikácia, že sa dá hrať aj proti silnému súperovi. Proti jednému košu od súperiek my sme dali 13 bodov za sebou. Štvrtinu sme vyhrali o päť bodov. V ôsmej minúte v II. štvrtine sme viedli rozdielom 19 bodov 40 : 21, čo bolo až neuveriteľné,“ povedala trénerka Mary.

Keby sa na konci II. štvrtiny nezranila kľúčová hráčka Krajcová, ktorá sa zvíjala od bolesti na zemi a ktorú okamžite odniesli na pohotovosť,tak je trénerka presvedčená že zápas by sme dotiahli do víťazného konca. „Ešte III. štvrtinu sme nejako udržiavali, ale naše hráčky hrali v šoku, ale aj tak veľmi húževnate bojovali aj za Terku. Vyfaulovali sa nám ďalšie dve hráčky a pomaly sme nemali s kým dohrávať.Na ihrisko sa dostali hráčky o 2–3 roky mladšie a menej skúsené.Poslednú štvrtinu sme teda prehrali rozdielom 14 bodov, čo je veľmi prijateľné, keď porovnám celý priebeh zápasu bol v našej réžii. Aj napriek prehre, chcem vyzdvihnúť nie len bojovnosť celého tímu, ale aj hru ktorú predvádzali. Som s nimi nadmieru spokojná. Preto si dovolím konštatovať, že v tomto zápase v hernej činnosti a výkonnosti, veľký rozdiel nebol evidentný, ale viditeľný bol len v telesnej vyspelosti, fyz. zdatnosti a výške hráčok,“ dodala trénerka Mary.

ŽBK RV – CBK JUGO KE 70 : 84 ( 22 : 17, 19 : 14, 15 : 25, 14 : 28 )

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM