Peter Simon Kultúra

Júnová ponuka kina Apollo: Pozrite si, čo všetko nás čaká!

Gemerské osvetové stredisko v našom meste s ponukou všetkých žánrov a pre každého pozýva aj na májové filmy. Pozrite si prehľad trhákov na tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Júnová ponuka kina Apollo: Pozrite si, čo všetko nás čaká!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave, kino Apollo v Rožňave začína júnový program Oscarovým pondelkom – premietaním na mnohých filmových festivaloch oceneného filmu Saulov syn 6. júna 2016 (pondelok) o 19:00 hodine. „Projekcia sa uskutoční na pripomenutie 7. júna 1944 – dňa deportácie Židov z Rožňavy do Osvienčimu pred sedemdesiatimi dvoma rokmi. Túto smutnú udalosť z minulosti nášho mesta si môžete pripomenúť aj na pietnej spomienke 5. júna 2016 o 15:00 na mieste, kde kedysi stála židovská synagóga (na Šafárikovej ulici), ktorá tiež padla za obeť politickej situácii v povojnových rokoch a rovnako ako židovská komunita bola vymazaná zo súčasnej Rožňavy. Témou holocaustu sa bude zaoberať aj následná verejná diskusia s historikom László Bukovszkym od 16:30 hod. v sále rožňavského Mestského úradu,“ informuje Kleinová.

Rôzne žánre

Program kina v júni prináša vážne témy spracované do filmových diel, ale zároveň ponúka aj filmovú zábavu v podobe komédií a obľúbených rodinných nedeľných premietaní. „V tomto mesiaci sme vybrali dva animované filmy vhodné pre detských divákov,“ hovorí Kleinová.

Začína letné kino v prírode

„Týmto filmom uzavrieme na letné obdobie sálu kina Apollo a našich fanúšikov a priaznivcov filmu pozývame na ôsmu sezónu letného kina v areáli rožňavskej hvezdárne. V období prázdnin (júl – august) budeme prinášať letné filmové zážitky pod hviezdnym nebom s možnosťou astronomických pozorovaní,“ uviedla Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave a dodala, že kino Apollo premieta vo štvrtok a v nedeľu od 19:00 hod. s výnimkou detských predstavení – tie začínajú o 16:00 hod. v Dome tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej ulici 8 v Rožňave. Otvorené je 30 minút pred začiatkom premietania.

Prehľad júnového programu kina Apollo

  • 6. jún od 19:00 hod. – OSCAROVÝ PONDELOK

    Saulov syn – dráma Maďarsko 2015 107 min. 3 eurá. Film s Hlavnou cenou a Zlatou palmou z MFF v Cannes, Zlatým glóbusom, Oscarom a mnohými ďalšími oceneniami. Strhujúci historický thriller, ktorý mení spôsob zobrazenia holocaustu.

  • 9. jún od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO

    Stážista – komédia USA 2015 121 min. 2 eurá. Kultivovaná komédia s láskavým humorom a starosvetskými hodnotami: priateľstvo, ochota, láska, slušnosť a tolerancia, ktoré stoja za pripomenutie.

  • 12. jún od 19:00 hod. – KLUBOVÁ NEDEĽA v spolupráci s filmovým klubom EXCALIBUR

    Biely boh – dráma Maďarsko/Nemec­ko/Švédsko 2014 119 min. 2 eurá. Fascinujúci príbeh postavený na silnom, univerzálnom príbehu a výnimočnej režijnej práci s metaforickým odkazom na dnešnú komplikovanú spoločnosť a postavenie znevýhodnených a slabých v nej.

  • 16. jún od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO

    Uletená – Parížanka komédia Francúzsko 2015 82 min. 2 eurá. Excentrická parížanka Camilla so správaním Borata v sukni, pôsobiaca v Londýne prudko kontrastne k britskej odmeranosti, nastavuje zrkadlo súčasnej vrstve prominentov, zlatokopiek a bulváru.

  • 19. jún od 16:00 hod. – RODINNÁ NEDEĽA

    Ľadová sezóna – animovaný USA/India 2016 86min. 2 eurá. V dobrodružnom animovanom filme ľadový medveď Norm a trojica veselých lumíkov prekonáva nástrahy New Yorku na misii za záchranu Arktídy.

  • 23. jún od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO

    Izba – dráma Írsko/Kanada 2015 118 min. 2 eurá. Adaptácia úspešného románu Emmy Donoghue, mnohé významné ocenenia pre herečku v hlavnej úlohe a príbeh o odhodlaní, vynaliezavosti a materinskej láske.

  • 26. jún od 16:00 hod. – RODINNÁ NEDEĽA

    Uuups! Archa je fuč – animovaný Nem./Belg./Lux­./Írsko 2015 86 min. 2 eurá. Zábavný príbeh postavený na biblickom základe s odkazom na hodnoty na ktorých skutočne záleží vo forme prijateľnej aj pre najmenších divákov.

  • 30. jún od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO

    Otcovia a dcéry – dráma USA/Taliansko 2015 116 min. 2 eurá. Emočne vyhrotený a ľudský príbeh, komorná dráma zložitého vzťahu otca a dcéry a vplyvu problematického detstva na život v dospelosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM