Správy

Jarný oddych padne vhod: 3 vyhľadávané miesta v Rožňave, ktoré vás nabijú energiou!

Jar je konečnu tu, a preto by bola škoda nevyužiť čoraz teplejšie počasie. Možností v Rožňave je viac než dosť. Presvedčte sa sami.

Ilustračný obrázok k článku Jarný oddych padne vhod: 3 vyhľadávané miesta v Rožňave, ktoré vás nabijú energiou!
Foto: Petr Hanzlíček / Zdroj: Dnes24.sk

Jar už zavítala aj do Rožňavy a dôkazom nie sú len kvitnúce kvety, ale i množstvo ľudí v uliciach, ktorí si užívajú prvé jarné lúče. Načerpať novú energiu môžete v Rožňave na viacerých vyhľadávaných miestach. Tu sú niektoré z nich.

Vyhliadková veža Turecká

Známy turistický chodník Turecká, ktorý sa nachádza neďaleko nášho mesta láka priaznivcov čerstvého vzduchu stále. Na vrchole sa nachádza vyhliadka. Ďalšou nevšednou atrakciou náučného chodníka je možnosť vstupu do starých banských chodieb, ktoré sa nachádzajú v masíve. Turecká v Slovenskom rudohorí je známa veľkou koncentráciou rudných žíl, ktoré sa tu v minulosti ťažili. Po vystúpení na vežu sa vám naskytne krásny pohľad na okolie Gemera a za priaznivého počasia uvidíte aj štíty Vysokých Tatier.

Na prechádzku do Dediniek a okolia

Poloha obce je veľmi dobrým východiskovým bodom pre turistov, keďže z nej vedie veľa turistických chodníkov priamo do malebnej prírody Slovenského raja. Napríklad aj na známe Geravy. Turistiku si môžu vychutnať aj menej zdatní nadšenci prírody. Popri vodnej nádrži sa môžu poprechádzať až do Stratenskej píli, ktorá je v každom ročnom období naozaj úchvatná. Tí, ktorí zas neobľubujú dlhé prechádzky sa môžu prejsť okolo nádrže.

Jazda na koni v Brzotíne

Niet snáď dieťaťa, ktoré by nesnívalo o svojom vlastnom koníkovi. To je často ťažké splniť, môžete ich však vziať na Konský dvor do Brzotína, kde si budú môcť na koňoch zajazdiť. Treba sa však vpred nahlásiť. S vašimi deťmi tak budete môcť spoznať svet z konského chrbta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM