Peter Simon Kultúra

Hviezdne štvrtky: Aj toto leto si môžete užívať letné kino nad mestom!

Už o niekoľko dní, keď vypuknú letné prázdniny, opäť otvorí svoju bránu pre filmových nadšencov rožňavská hvezdáreň. Pozrite si, čo vás čaká a určite neminie. Lákadlom je aj úspešná snímka Päťdesiat odtieňov sivej!

Ilustračný obrázok k článku Hviezdne štvrtky: Aj toto leto si môžete užívať letné kino nad mestom!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

„Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich, proste oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta,“ pozýva riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „naším záujmom je, aby mládež počas letných prázdnin mala možnosť zmysluplne tráviť voľný čas. Hvezdáreň nad mestom je miesto, kam možno vyjsť na príjemnú podvečernú prechádzku s priateľmi aj so štvornohým miláčikom, a spojiť filmovú zábavu s pozorovaním letnej oblohy. A nezaskočí nás už ani nepriaznivé počasie, keďže v takom prípade sa môžeme presunúť do vynovených priestorov Domu tradičnej kultúry Gemera (GOS, Betliarska 8).“

Pracovníci GOS okrem odborného výkladu k astronomickým úkazom, v spolupráci s filmovým klubom Gemerfilm, pripravili stretnutia s hviezdami filmového plátna. Na spríjemnenie a skrátenie času potrebného na prestriedanie návštevníkov hvezdárne v kupole vybrali hviezdnu ponuku filmov.

„Skladbou programu sa vždy snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov, takže tentokrát začneme animovaným rodinným fimom Ja, zloduch 2 (2. 7.), ktorý je predchodcom v premiére očakávaného filmu o Mimoňoch. Pokračujeme akčnou komédiou britsko-americkej produkcie Charlie Mortdecai (9. 7.) s hviezdym obsadením,“ hovorí Anežka Kleinová (GOS) a pokračuje: „ďalší júlový večer rozhorúči romantických Päťdesiat odtieňov sivej (16. 7.) – film natočený podľa knižného bestselleru, ktorý aj vo filmovej podobe láme svetové rekordy v návštevnosti. Čo sme komu urobili? (23. 7.) je komédia osvedčenej francúzskej kvality, ktorá si aj s kontroverznou a aktuálnou témou multikulturalizmu poradí elegantne s inteligentným humorom. A na posledný júlový štvrtok sme pripravili v spolupráci s filmovým klubom Excalibur psychologickú drámu o komplikovanom vzťahu matky a dospievajúceho syna Mami! (30. 7.), ktorý mladý kanadský režisér dokázal vykresliť s bláznivým humorom a nadhľadom tak, že získal Cenu poroty na tohtoročnom MFF v Cannes.“

Ako ďalej informovala Kleinová, premietanie letného kina pokračuje na hvezdárni aj v auguste, ale určite pripravia mimoriadne klubové premietania počas leta aj v átriu Domu tradičnej kultúry Gemera.

Pozorovanie nočnej oblohy a premietanie začína pri zotmení, teda v júli o 21.00 hodine v rožňavskej hvezdárni (Lesná 1, Rožňava).

Vstupné na hvezdáreň je 1 € alebo kultúrny poukaz.

Plagát s kompletným rozpisom nájdete na našej stránke v kategórii PODUJATIA!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM