Peter Simon Kultúra

Hudba aj divadlo: Program v divadle Actores na najbližšie týždne

Prinášame vám program na mesiac september 2017, v ktorom nájdete zaujímavé koncerty a predstavenia. Tešia sa na vás v divadle :)

Ilustračný obrázok k článku Hudba aj divadlo: Program v divadle Actores na najbližšie týždne
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo pred niekoľkými dňami vstúpilo do svojej 24. sezóny. Pred nadšencov si pripravilo viacero lákavých, hosťujúcich predstavení, ale aj vlastnú premiéru novej rozprávky. Poďme sa spoločne pozrieť na program.

  • 10. september 2017 od 15:00 hod.

    DREVENÁ KRAVA/Divadlo CILILING – Na motívy humorno-smiešnej rozprávky Pavla Dobšinského, o tom ako ľudský um a dôvtip lakomosť prekabátili…Ale aj o tom, čo sa zmôže, keď sa z ľudskej hlúposti žartovať dokáže, a to nie iba z druhých, ale aj zo seba zabaviť sa slobodno. A nakoniec 100 palíc si vymeriame za každého, keď sa aspoň málinko neuškrnie.

  • 17. september 2017 od 15:00 hod.

    ĎUROŠÍK alebo NA ZBOJNÍCKU NÔTU – I. PREMIÉRA – Vydajte sa s nami na dobrodružnú cestu za zbojníckym osudom a vstúpte do sveta popretkávaného piesňami a tancami, zaodetého do moderného folklórneho šatu. Do sveta čarovných bytostí, statočných zbojníkov, dobrotivého ľudu ale aj skúpych zemepánov. Hrajú: Róbert Kobezda alebo Samuel Borsík / Atilla Bocsárszky alebo Stanislav Székely / Patrícia Stehelová alebo Stanislava Spišiaková / Bibiana Švecová. Scénar a réžia: Tatiana Masníková. Hudba: Ropko Šimko. Inscenáciu podporil z verejných zdrojov FOND NA PODPORU UMENIA.

Pripravujú

  • 10. október 2017 od 19:00 hod.

    KING OF THE GYPSY DANCE a CIGÁNSKI DIABLI – Legendárny orchester Cigánski Diabli a svetoznáma rumunská tanečná skupina pod vedením Tottiho Ovidia pripravili pre svojich divákov jedinečnú hudobno-tanečnú show! Okrem nezameniteľnej temperamentnej a virtuóznej hudby Cigánskych Diablov si diváci môžu vychutnať strhujúci rytmus v štýle Gypsy aj v tanečnom prevedení. Líder tanečnej skupiny Totti Ovidiu pôsobil dlhodobo ako sólista v tanečnej skupine Romafest, Teatro dell´Opera di Roma, Opera de Lyon a taktiež v svetoznámom Cirque du Soleil. Celý program prepája očarujúci spev Silvie a Vanessy Šarköziových, plný vášne a temperamentu. Sóla cimbalistu Ernesta Šarköziho, huslistu Štefana Banyáka, klarinetistu Zoltána Grunzu a hudobný prejav orchestra dokresľuje virtuozitu, ktorá je tak typická pre Cigánskych Diablov.

  • 19. október 2017 od 19:00 hod.

    TEMNÉ KECY – Miluješ sa zabávať tak, že si myslia, že si nesvojprávny? Tak si na správnom mieste. Temné Kecy totiž robia najtemnejší humor na scéne a to je to, čo chceš podporiť. NEVHODNÉ PRE DIVÁKOV DO 15 ROKOV!

  • 30. október 2017 od 19:00 hod.

    Pyžamo pre šiestich – Ďalšia skvelá francúzska komédia z dielne Marca Camolettiho. Divadelná hra, ktorá obletela celý svet. Hrajú: Gabriela Škrabáková alebo Andrea Profantová, Danica Jurčová, Anna Nováková, Peter Sklár, Ján Dobrík, Michal Rovňák

Plagáty k všetkým uvádzaným predstaveniam nájdete na našej stránke v kategórii PODUJATIA.

Rezervácie vstupeniek cez FB ACTORES SLOVAKIA alebo na t.č. 0917 676223, alebo na https://www.actores.sk/predpredaj/ Pokladňa otvorená utorok a piatok 11.00 – 15.00hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM