Monika Vengrínová Krimi

Hrôza na železničnej trati: Rožňavčana (†57) zrazil nákladný vlak, zraneniam podľahol

Na železnici došlo k otrasnej udalosti. Ľudský život vyhasol na koľajniciach po tom, ako nákladný vlak zrazil Rožňavčana (†57).

Ilustračný obrázok k článku Hrôza na železničnej trati: Rožňavčana (†57) zrazil nákladný vlak, zraneniam podľahol
Zdroj: TASR

K zrazeniu a usmrteniu muža z Rožňavy došlo 24.februára v čase o 17:59 hodine a to na železničnej trati medzi stanicami Svit a Poprad-Tatry.

„Rušňovodič nákladného vlaku uviedol, že pri prejazde uvedeným úsekom, vo vzdialenosti 50 metrov od čela rušňa uvidel osobu, ktorá vybehla spoza betónového stĺpa cestného viaduktu a vstúpila do dopravnej koľaje,“ povedal policajný hovorca Daniel Džobanik. Zároveň dodal, že rušňovodič okamžite použil rýchločinné brzdenie so zvukovou návesťou, na ktorú muž nereagoval a on pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť.

Obhliadajúci lekár konštatoval smrť Rožňavčana a to následkom drvivého poranenia viacerých oblastí tela po zrážke s vlakom a nariadil vykonať pitvu. „Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča negatívna,“ uzavrel Džobanik s tým, že popradskí železniční policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM