Peter Simon Správy

Hodinový maratón pohybu: Žiaci na internáte v Rožňave tancovali proti drogovej závislosti

Tretí novembrový týždeň kalendárneho roka 2014 je Európskym týždňom boja proti drogám, vyhláseným z iniciatívy Európskej únie. Študenti si pripomenuli počas týchto dní nebezpečenstvá, ktoré užívanie drog so sebou prinášajú.

Ilustračný obrázok k článku Hodinový maratón pohybu: Žiaci na internáte v Rožňave tancovali proti drogovej závislosti
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch od 18. – 21. novembra 2014 si na školskom internáte pri OA v Rožňave pripomenuli Európsky týždeň boja proti drogám. “Cieľom týždňa bolo viesť žiakov k zdravej výžive, zdravému životnému štýlu a poukázať na negatívne vplyvy akýchkoľvek závislostí na človeka,“ uviedla koordinátorka drogovej prevencie na internátoch Nora Nagyová. Ďalej uviedla, že v rámci týždňa sa žiaci zapájali do rôznych aktivít, ako napr. sledovanie filmového dokumentu o D. Cinkotovi , v ktorom podal autentické svedectvo a osobnú spoveď, ktoré nenechali ľahostajnými žiadneho študenta.

Ďalším programom tohto týždňa bol kvíz zameraný na rôzne druhy závislosti, výtvarná súťaž o najkrajší plagát s protidrogovou tematikou. Posledným podujatím v rámci protidrogovej kampane bol tanečný maratón Tancom proti drogám. Jeho cieľom bolo docieliť u žiakov, ktorí už legálnym drogám žiaľ podľahli, aby počas tých 60 min. aktívneho tancovania využili čas efektívnejšie, zmysluplnejšie v prospech svojho zdravia a v dobrej nálade. Tanečný maratón sa po celý čas niesol v prijemnej atmosfére a v dobrej nálade. Samozrejmosťou súťaže bolo aj vyhlásenie víťazov ako v tvorbe plagátu, taktiež aj v tanečnom maratóne. Víťazi boli odmenení zaujímavými cenami.

“Víziou do budúcna je pokračovať v tanečnom maratóne aj v budúcich rokoch a tým prispieť k efektívnemu využívaniu voľného času a zabrániť tak u žiakov rôznym závislostiam, či už látkovým alebo nelátkovým, ktoré sú medzi mládežou enormne rozšírené. Týmto sa chcem veľmi pekne poďakovať peer aktivistom a žiackej rade ŠI, ktorí počas celého týždňa aktívne pomáhali,“ povedala na záver Nagyová.

Foto: Nagyová

Európsky týždeň boja proti drogám na internátoch v Rožňave
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM