Peter Simon Správy

HLASUJTE: Pokorí favorizovaný Talian traťový rekord v Dobšinej?

Organizátorom Dobšinského kopca 2016 prišla jedna z najočakávanejších prihlášok. Obľúbený pretek táto informácia posúva o stupeň kvality rozhodne vyššie.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Pokorí favorizovaný Talian traťový rekord v Dobšinej?
Zdroj: YouTube.com

Bude sa na čo tešiť. Zoznam prihlásených pretekárov na tohtoročný Dobšinský kopec sa rozrástol o ďalšie známe meno.

Talian Christian Merli už v roku 1993 dosiahol výrazný úspech v pretekoch snežných skútrov, kde sa stal Juniorským šampiónom v rámci Talianska. Úspech sa mu podaril zopakovať ešte niekoľkokrát v rôznych kubatúrach. Neskôr, v roku 2004, naskočil do pretekov automobilov do vrchu.

Okamžite sa stal majstrom Talianska v triede A3. „Zároveň s pretekmi do vrchu sa zúčastňoval pretekov snežných skútrov aj naďalej, čo v podstate trvalo až do roku 2007. Snežné skútre v prípade Christiana ostali aj naďalej ako doplnkový šport, aj keď profesionálne sa venuje už iba pretekom automobilov do vrchu, kde už dosiahol výrazné úspechy. V tohtoročných Majstrovstvách Európy pretekov automobilov do vrchu štartuje za továrenský tím Osella, kde doslova exceluje,“ uvádza tlačový tajomník podujatia Miroslav Majláth.

V tomto momente je samozrejme na mieste otázka či sa podarí sna Dobšinskom kopci 2016 Christianovi Merlimu a jeho Oselle prekonať Simoneho a celkový rekord trate. Hllasujte pod článkom.

Na záver tlačový tajomník podujatia Miroslav Majláth dodal, že štyridsaťštyri ročný Talian sa v aktuálnom ročníku Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu sa preťahuje doslova o stotinky sekúnd so svojim krajanom, Simonem Faggiolim, ktorý niekoľkokrát posunul traťový rekord aj na Dobšinskom kopci a je jeho aktuálnym držiteľom.

Foto: ilustračné

Podarí sa na Dobšinskom kopci Christianovi Merlimu a jeho Oselle prekonať Simoneho rekord trate? Áno
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM