Radka Deckerová Rôzne

Henrieta Farkašová si zo Soči nesie 3 medaily: Stala sa najúspešnejšou slovenskou reprezentantkou

Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou triumfovala v poslednej disciplíne alpského lyžovania - obrovskom slalome.

Ilustračný obrázok k článku Henrieta Farkašová si zo Soči nesie 3 medaily: Stala sa najúspešnejšou slovenskou reprezentantkou
Zdroj: Webnoviny.sk

V posledný deň XI. zimných paralympijských hier v Soči získalo Slovensko tretiu zlatú a celkovo siedmu medailu v tomto juhoruskom stredisku. V poslednej disciplíne alpského lyžovania – obrovskom slalome zrakovo postihnutých – triumfovala opäť Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou. Pre túto dvojicu je to tretí kov zo Soči, najcennejší metál už získala v zjazde a v slalome bronz. Slovensko má v Soči bilanciu 3 – 2 – 2.

Farkašová so Šubrtovou dvihli po poslednej zjazdárskej disciplíne náladu sebe i celej výprave. Na tribúnu do horského strediska Roza Chutor ich prišli povzbudiť slovenskí reprezentanti v curlingu. Dokonca rozobrali jeden z vozíkov, aby koleso so slovenským znakom použili na povzbudzovanie namiesto zástavy.

„Po prvom kole sme mali dostatočný, bezpečný náskok a preto sme si mohli dovoliť začať druhé kolo opatrnejšie,“ reagovala v cieli Natália Šubrtová. „Išlo sa mi dobre, dávala som si pozor na chybu a v druhej polovici trate sme zrýchlili. Užívala som si dnešné preteky a som rada, že som prispela do medailovej zbierky našej výpravy druhou zlatou medailou,“ povedala Henrieta Farkašová, ktorá sa s dvomi zlatými a jednou bronzovou stala najúspešnejšou slovenskou reprezentantkou na ZPH v Soči.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM