Peter Simon Krimi

Hasiči vlani nezaháľali: V okrese zasahovali pri stovkách prípadov

Sú pripravení pomáhať tam, kde treba a každodenne bojujú s požiarmi. Hasiči v okrese Rožňava veru mali od začiatku roka čo robiť. Veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Hasiči vlani nezaháľali: V okrese zasahovali pri stovkách prípadov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na území okresu za uplynulý rok evidujú hasiči z nášho mesta až 483 výjazdov. Z nich sa jednalo o 120 požiarov. Na jednom však nezasahovali. Ako pre náš web uviedol odborný inšpektor rožňavských hasičov Florián Albert, celkový počet požiarov v okrese Rožňava bol 127 požiarov, priame škody boli cca vo výške 299 210 eur, zranené a usmrtené osoby pri požiaroch žiadne. „Rozdiel medzi celkovým počtom požiarov a počtom výjazdov k požiarom tvoria požiare, ku ktorým nebol vykonaný výjazd, ale boli ohlásené na OR HaZZ v Rožňave,“ uviedol Florián Albert.

K technickej pomoci boli hasiči privolaný 160 krát. K dopravný nehodám 114 krát a v 20 prípadoch k odstraňovaniu nebezpečných látok. Z toho celkového počtu výjazdov evidujú hasiči aj 64 cvičení a v neposlednom rade aj 5 planých poplachov.

Nás zaujímal aj fakt, v ktorých mesiacoch v našom okrese horí najčastejšie. Ako informoval odborný inšpektor rožňavských hasičov Florián Albert, Z okresnej štatistiky za hodnotené obdobie vyplýva, že najviac požiarov vzniklo v apríli a to až 20. V mesiaci marec evidujú 19 požiarov a v auguste 13 výjazdov k požiaru.

Najvyšší počet požiarov rožňavskí hasiči zaznamenali v rodinných domoch a to hneď 33 v priamych škodách sa suma vyčíslila na 94 350 eur. Následne rezonujú požiare suchého trávnatého porastu v pošte 26 a škodách 51 765 eur. Odpadové kontajnery vzbĺkli v našom okrese až v 21 prípadoch v priamej škode 5 150 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM