Od Vás

Gymnazisti sa zapojili do Dňa boja proti AIDS: Vytvorili živú červenú stužku

Do akcie Deň boja proti AIDS sa zapojilo aj rožňavské gymnázium. Súčasťou akcie, okrem iného bolo aj upozornenie študentov na nebezpečnosť tejto choroby, prevencia.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti sa zapojili do Dňa boja proti AIDS: Vytvorili živú červenú stužku
Zdroj: Dnes24.sk

Počas niekoľkých dní sa študenti mohli zúčastniť rôznych prezentácií na túto tematiku, či sa zapojiť do sprievodných podujatí. Jedno zo sprievodných podujatí bolo aj vytvorenie živej červenej stužky.

Študenti sa v utorok (19.11.2013) stretli na veľkej prestávke pred východom zo školy aby sa dohodli na koordinácií pri vytvorení stužky. Po krátkej organizačnej porade už nasledovalo samotné vytvorenie stužky, ktorá je symbolom boja proti AIDS.

Do akcie sa zapojilo 54 študentov

Po nástupe na školský dvor nasledovala menšia reorganizácia, aby všetko sedelo tak ako má. Potom si študenti čupli, aby bolo jasne viditeľné ich červené tričko. Následne sa z vyšších poschodí budovy školy zhotovili fotografie. Potom jedna zo študentiek prešla so sviečkou po celom obvode stužky, ktorá mala rozmery asi 5×3 metre. Nakoniec sa postavila do prostriedku stužky a všetci študenti zamávali do objektívu. Potom sa ešte študenti postavili a opäť zamávali do kamier. Za týmto už nasledoval odchod študentov zo školského dvora späť do tried, v rovnakom poradí a štýle ako sa aj nastupovalo.

Zdroj: Veronika Vávrová

Vytvorili živú červenú stužku
1
Galéria
Vytvorili živú červenú stužku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM